Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Met-galan 2021: Folkets reaktioner på kändisarna under röda mattan

14 sep, 2021 
AvElin Jonsson
metgalan 2021
Under modefesten med stort M, Met-galan i New York, flockades kändisarna på röda mattan för att sedan festa vidare i natten. Samtidigt väcker kändisarnas outfits och utspel reaktioner bland folk, fans och följare.
Här har vi samlat de roligaste uttalandena!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: 10 outfits från MET-galan - kändisarna på röda mattanBrand logo
TV: 10 outfits från MET-galan - kändisarna på röda mattan

Årets Met-gala var som alltid kändisspäckad, och när det samlas kändisar framkallas också folkets ljuva beundran... och förundran! Till höger och vänster samlades den ena kändisen efter den andra. Alla i extravaganta looks med guld, prål och tyll. Det är som det ska vara på The Met.

”Kim Kardashian ser ut som en dementor från Harry Potter”

När Kim Kardashian äntrade röda mattan iklädd en dress från Balenciaga som nästlade in henne i svart från topp till tå, var det många som drog kopplingar till Harry Potter. I filmserien får man ofta se de läskiga dementorerna som vanligtvis vaktar fängelset Azkaban, men som släpptes lös när Voldemort återvände från skuggorna.

Annons

”Varje år glömmer jag bort hur mycket jag älskar Met-galan... Så plötsligt dyker kändisarna upp och ser ut som dementorerna från Harry Potter”, skriver en person som får en hel del medhåll på Twitter.

”Jag som argumenterar för mig själv fast att jag är ensam i rummet”, twittrar en annan fyndig person samtidigt som hon visar upp en bild på Kendall Jenner bredvid sin syster Kim Kardashian i den heltäckande outfiten. Vidare drar någon paralleller till The Sims och Liemannen som kommer på besök när ens gubbe har gått ur tiden.

Annons

Vem var då den mystiske mannen vid sidan om Kim Kardashian?

Denna undercover-look där Kim Kardashian väljer att dölja ansiktet har hon burit ett antal gånger de senaste veckorna. Så antagligen kommer vi bara få se mer och mer av denna anonyma men också uttrycksfulla (!) stil på stjärnan. Intill sig hade Kim Kardashian vid ett par tillfällen en man, som många till en början trodde var ex-maken Kanye West. Men så var inte fallet, utan det var Balenciagas Demna Gvasalia (designern bakom hennes outfit) som stod bredvid henne.

Annons
Balenciagas designer Demna Gvasalia och kim kardashian på met-galan 2021
Kim Kardashian klädd i svart från topp till tå, design Balenciaga.

Fotografens klädval stjäl hela showen

Plötsligt började Twitter koka, och från ingenstans trendade en tweet med orden ”Hedervärt omnämnande: den här kamerakillen”, intill bilden på en kameraman iklädd en vacker dress från Willie Norris Workshop is A. Många slog fast att hans blåa sjok verkligen stack ut ur mängden – vad gäller de andra fotograferna på plats. Plötsligt blev kändisfotografen näst intill efterlyst på Twitter eftersom folk var så imponerade av hans val av kläder på galan. Till slut fann man mannen vid namn Hunter Abrams som arbetar som fotograf för Vogue. Hunter Abrams publicerade i sin tur ett tjugotal av efterlysningarna/hyllningarna på sina egna sociala medier, och är därmed medveten om vilken uppståndelse han orsakat. (Samt, ja, nu är Hunter Abrams en kändis!)

Annons
hunter abrams på vogue.
Upp till vänster ser vi hur kameramannen med den hyllade outfiten fumlar i trappan.

Rihanna och ASAP Rocky representerade alla

Rihanna och ASAP Rocky gjorde sin röda mattan-debut som ett par på Met, och det med stil! Rihanna bar en svart och voluminös Balenciaga-rock, designad av Demna Gvasalia, samtidigt som ASAP Rocky valt en färgglad quiltad look av ERL.

– Den representerar hela Amerika, eftersom Amerika är flera olika kulturer sammansatta i ett, förklarade ASAP Rocky när han beskrev lapptäckets innebörd och hur det föll samman med årets tema på Met-galan: In America: A Lexicon of Fashion.

Annons

Det var många som kommenterade att ASAP Rockys outfit påminde om ett täcke, och en Twitter-användare skojade till det med orden: ”Han representerar nu alla oss – som har arbetat hemifrån i ett års tid”, och refererar till hemmaarbete i sängen.

asap rocky och rihanna gosar på the met-galan
Gos, gos, gos!

Munskydds-hånglet mellan J.Lo och ben Affleck förbryllar

Även Jennifer Lopez och Ben Afflecks kyss – med munskydd – verkar ha förvånat en del på sociala medier, som nu frågar sig: Är det lönt att kyssas med munskydd? Svaret för paret som fann varandra igen efter nästan två decennium ifrån varandra, är givetvis JA!

Annons

Justin och Hailey Biebers lilla miss på röda mattan

Makarna Bieber skred fram snygga som få på röda mattan, Justin i läcker svart kostym från egna märket Drew House och Hailey Bieber i en svart goding från Saint Laurent.

– Jag är inspirerad av hela världens Grace Kelly, förklarade Haily Bieber till Vogue när de frågade om hennes för kvällen valda look.

Makarna Bieber på the met gala.
Hailey Bieber har varit med förr – och föser ömt bort sin makes hand från hennes mage.

Kändisparet fastnade såklart även på band, och vid ett av klippen ser vi hur paret poserar vant, när plötsligt Justin väljer att lägga sin hand på hustruns mage. Vilken hon snabbt plockar bort. Det kan ju genererar i rubriker, vilket folket på sociala medier snabbt snappade upp.

Annons

”Babe, dom kommer tro att jag är gravid”, skojar någon att Hailey Bieber säger till sin make på Twitter intill klippet.

Timothée Chalamet bjöd på en blandning av billigt och dyrt

Inte ens Timothée Chalamet, som var en av galans co-chair, slapp undan folkets ord. Skådisens outfit fick både ris och ros. Han valde att dyka upp i ett par vita mjukisbyxor med matchande Converse-skor, vilka toppades av en (något dyrare) sidenkavaj från den franske modedesignern Haider Ackermann och en (inte så billig) brosch från Cartier.

Annons

– Det är lite allt möjligt, berättade Timothée Chalamet för Vogue under galan. Och på sociala medier slog några fast att hans look var en totalflopp, samtidigt som andra hyllade den unga Call me by your name-skådespelaren till skyarna.

”Jag har ett likadant par Converse, kan jag också få en inbjuden till galan nu?”, skojar en på Twitter.

Utöver att dyka upp på galan i avslappnade mjukisar och Converse, valde han också att promenera de tio kvarteren till galan i New York istället för att åka bil eller ta en taxi.

Foto: TT/Instagram/Twitter

TV: MTV Video Music Awards - se kändisarna på röda mattanBrand logo
TV: MTV Video Music Awards - se kändisarna på röda mattan
Annons