Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Met-galan 2021 – Allt du behöver veta om årets stora kändisfest

20 apr, 2021 
AvMoa Alfredsson
Kommer Met-galan 2021 att bli av?
Met-galan är årets största modeevent och kändisfest, men på grund av pandemin fick 2020 års gala ställas in. I år blir den dock av! Här är allt du behöver veta om Met-galan 2021!
Annons
Oförglömliga looks från Met-galan 2019Brand logo
Oförglömliga looks från Met-galan 2019
Met-galan bjuder alltid på många oförglömliga looks. Vi listar de bästa från Met-galan 2019.

Den första måndagen i maj är en högtid för alla modeintresserade. Det är nämligen då som den årliga modefesten Met-galan går av stapeln. Galan, som är till för att samla in pengar till Metropolitans kostym- och modeavdelning, är årets kanske mest kändistäta event och arrangeras tillsammans med modetidningen Vogue. 2020 års gala fick dock ställas in på grund av den rådande pandemin.

Blir det någon Met-gala 2021?

I början av april bekräftades det att Met-galan 2021 blir av. I vanliga fall hade galan ägt rum den första måndagen i maj, närmare bestämt 3 maj, men på grund av Covid-19 har man skjutit fram galan till 13 september 2021 – då hoppas man nämligen att de flesta kommer vara vaccinerade för sjukdomen.

Men trots att galan blir av kommer den inte blir riktigt som förr. Arrangörerna har nämligen gått ut med att galan 2021 kommer bli mycket mer intim och ha färre gäster. Exakt hur många som kommer få gå den eftertraktade röda mattan är ännu oklart.

Annons

Vad är temat för Met-galan 2021?

Varje år har galan ett tema som gästerna klär sig efter. Och 2021 är inget undantag. Årets tema kommer fokusera på amerikanskt mode och går hand i hand med den utställning som Met-museet visar upp för allmänheten efter sommaren. Temat för både galan och utställningen är alltså amerikanskt mode och går under namnet: In America: A Lexicon of Fashion.

Vem leder galan?

Vem eller vilka som kommer stå värdar för årets gala är fortfarande inte bekräftat, men Page Six skvallrar om att poeten Amanda Gorman, som framförde dikten The Hill We Climb under presidentinstallationen av Joe Biden, är tilltänkt som värd för kvällen.

Amanda Gorman rycktas vara värd för Met-galan 2021

Det har även ryktats om att modedesignern Tom Ford, som också sitter i Met-galans styrelse, även han ska stå värd för kvällen. Men eftersom inget ännu är bekräftat får vi helt enkelt vänta och se.

Vad kostar det att gå på Met-galan?

Är du en av gästerna som lyckats ta dig in på gästlistan är kvällen gratis. Men om du inte står med på Anna Wintours gästlista men ändå lyckas knipa en eftertraktad inbjudan är prislappen desto högre. En biljett kostar runt 30 000 dollar – vilket motsvarar 286 000 svenska kronor.

Foto: TT

Annons