Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Mest romantiska ögonblicken i tv- och filmhistorien

08 maj, 2020 
AvMalin Ny
De mest romantiska ögonblicken i tv och filmer.
Titanic, Dagboken, Gilmore Girls. Det finns många filmer och tv-serier som har bjudit på oförglömliga, romantiska scener genom åren. Här är våra favoriter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Att uppleva kärlek i verkligheten är svårslaget, men att uppleva det på film och tv är inte så dumt det heller. Vissa filmögonblick glömmer man helt enkelt inte i första taget vad sägs till exempel om flygscenen i Titanic eller återföreningen i Jerry Maguire?

Här är de elva mest romantiska ögonblicken i tv- och filmhistorien vilket är din favorit?

Dagboken – jag sökte dig och fann mitt hjärta

Det är svårt att välja en enda scen ur Dagboken – jag sökte dig och fann mitt hjärta, det finns ju trots allt en hel del. Många skulle nog argumentera för att scenen när Noah (Ryan Gosling) och Allie (Rachel McAdams) kysser varandra i regnet är den som smäller högst, men scenen när paret dansar mitt på vägen efter första dejten är ändå sådär hoppfullt romantisk och utgör den perfekta starten på en episk filmromans.

Annons

När Harry mötte Sally 

90-talsfilmen har fått många att drömma om att någon gång bli kär och lycklig med någon som verkligen är ens bästa vän. En scen i filmen är definitivt en av filmvärldens mest romantiska sådana och det är när Harry (Billy Cristal) och Sally (Meg Ryan) går på nyårsfest och äntligen förklarar sin kärlek till varandra till tonerna av Auld Lang Syne.

Gilmore Girls

I serien Gilmore Girls var kaféägaren Luke länge mån om att inte visa vad han kände för Lorelai, men erkände till slut sin kärlek i en oförglömlig scen där de också kysste varandra för första gången. Ögonblicket förstördes sedan av att rollfiguren Kirk kom och störde dem mitt i allt, men inbitna Gilmore-fans glömmer inte scenen i första taget.

Titanic

Det går inte att göra en lista av det här slaget utan att ta med den mest självklara romantiska scenen av alla, nämligen när Rose, spelad av Kate Winslet, och Jack, spelad av Leonardo DiCaprio, står vid fartygets topp och ”flyger” i Titanic. Att det hela även ackompanjeras av Celine Dions My Heart Will Go On gör ju inte saken sämre heller.

Annons

Love Actually

Det är inte många romantiska ögonblick på film som sker helt utan att rollfigurerna pratar med varandra, men så är faktiskt fallet i Love Actually, när Mark (Andrew Lincoln) förklarar sin kärlek för Juliet (Keira Knightley) med hjälp av lappar.

Stolthet och fördom

Om du gillar romantiska filmer gillar du garanterat klassikern Stolthet och fördom. Vem kan till exempel någonsin glömma när Mr. Darcy (Matthew Macfadyen) och Lizzie (Keira Knightley) möts i gryningen på den där ängen, efter att de båda har promenerat hela natten? Och han friar till henne?

10 orsaker att hata dig

Scenen när Heath Ledger sjunger Can’t Take My Eyes Off You för Julia Stiles på en fotbollsplan är en klassiker och förmodligen ögonblicket som gjorde att många blev kära i den framlidna skådespelaren.

Annons

Dawson’s Creek

Pacey (Josha Jackson) och Joeys (Katie Holmes) förhållande i Dawson’s Creek var en följetong vi inte gärna missade, och när paret hånglade för första gången, vid Dawsons fasters hus, är fortfarande en klassiker.

Grey’s Anatomy

Derek (Patrick Dempsey) och Meredith (Ellen Pompeo) från Grey’s Anatomy hade definitivt en av de mest ovanliga romanserna i tv-serievärlden, så att Dereks frieri skulle ske i hissen på sjukhuset var kanske inte helt oväntat. Minnesvärt var det dock!

Jerry Maguire

Filmen Jerry Maguire innehåller en hel del klassiska scener. Ögonblicket när Jerry, spelad av Tom Cruise, kommer hem till Dorothy, spelad av Renee Zellweger, och säger saker som ”You complete me” framkallar garanterat tårar om du är lagt åt det hållet. Kanske ännu bättre blir det när Dorothy svarar med ”You had me at hello”.

Annons

The O.C.

00-talsfavoriten The O.C. innehöll många kärleksintriger och mångas favorit var den mellan Seth Cohen (Adam Brody) och Summer (Rachel Bilson). I början av serien vill Summer hålla förhållandet med Seth hemligt, och i en scen vill Seth få Summer att erkänna att de dejtar och ställer till med en scen framför alla. Som tur är gör hon det till slut och de visar sin kärlek för alla genom att kyssa varandra.

Foto: TT

LÄS MER:

Bästa filmerna från 90-talet – här kan du se dem nu

10 geniala beslut kvinnor tagit i filmer

11 roliga fakta om 90- och 00-talets tv-serier

Annons