Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Meryl Streeps fyra barn har vuxit upp – här är de idag

12 mar, 2022 
AvElin Jonsson
Meryl Streep with her children Henry and Louise Gummer 2004
Talang kan komma med generna!
Fråga bara Meryl Streeps fyra barn som alla arbetar i nöjesbranschen.
Här är Henry, Mamie, Grace och Louisa idag!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Här är 11 kändisar som bor granne med andra kändisarBrand logo
TV: Här är 11 kändisar som bor granne med andra kändisar

72-åriga ikonen Meryl Streep är inte bara en prisbelönt skådespelare – hon är mamma också. Tillsammans med maken sedan 50 år tillbaka, skulptören Don Gummer, 75, har hon fyra barn. Ungarna har fått namnen: Henry Wolfe, 42, Mamie, 38, Grace, 35, och Louisa Gummer, 30. Utöver att barnen brås på sin mor till utseendet så har de även valt kreativa yrken. Meryl Streeps döttrar är exempelvis erkända skådespelare. Detta trots att Meryl Streep och Don Gummer lät barnen växa upp i staden Sailsbury i delstaten Connecticut, utanför New York.

Annons

– Vi försökte verkligen skydda dem från allmänhetens ögon.

– Jag lät dem aldrig bli fotograferade som barn och var stenhård med att de inte skulle betraktas som ”gullig rekvisita” – men resultatet blev att alla vill vara i nöjesbranschen, förklarade Meryl Streep i Good Housekeeping Magazine 2008.

Döttrarna Grace, Mamie och Louisa på biopremiär i New York, sommaren 2007.

Henry Wolfe Gummer

Äldsta sonen Henry Wolfe Gummer kom till jorden året efter mamma och pappas bröllop, 1979. Som ung pluggade han konst i New York, ett tag arbetade han precis som sin mor som skådis, men sedan valde han att påbörja sin musikkarriär i bandet Bravo Silva. En av hans låtar var för övrigt med på soundtracket till Meryls film Julie & Julia.

Annons

Han har sedan dess släppt flera musikprojekt genom åren samtidigt som han arbetat som lärare.

– Musik var mer stimulerande från dag till dag. Jag behövde inte ha ett speciellt projekt för att utöva det.

– Jag kan göra det när som helst och får en tillfredsställelse av att göra klart sånger som jag inte fick av skådespeleriet, sa han till The Times 2011.

2020 blev han pappa till dottern Ida June, och han har en relation med Tamryn Storm.

Mary Willa "Mamie" Gummer

Den tredje augusti 1983 valde näst äldsta dottern Mary Willa ”Mamie” Gummer att komma till jorden. Redan som bebis dök hon upp på vita duken då hon fick äran att spela mamma Meryl Streeps dotter i filmen Heartburn från 1986, i vilken även Jack Nicholson medverkade. Ett celebert sällskap helt klart.

Annons

– Jag har älskade det redan i unga år, men det var viktigt för mig och mina föräldrar att jag fick utforska andra saker. Men inget annat fastnade på samma sätt, sa Mamie Gummer till Variety 2015.

I intervjun fick hon även frågan om hon fått lära sig lite tips och trix från sin kära mor Meryl Streep.

– Jag tror att de viktiga råden handlar om hur man behåller balans i livet. Skådespeleri är svårt att tala om och att lära ut. Så det finns inga knep eller hemligheter hon har som hon kunnat föra över till mig.

I februari 2019 gifte hon sig med författaren Mehar Sethi och strax efter det blev hon även mamma till parets lille son.

Många kanske känner igen Mamie Gummer från tv-serien The good wife, och eller filmerna Side effects och Ricki and the Flash – där även mamma Meryl medverkade!

Grace Gummer

Näst yngsta barnet Grace Gummer föddes 1986, och precis som mamma Meryl och storasyster Mamie gör hon skådiskarriär. Grace Gummer har på senare tid medverkat i bland annat tv-serierna American Horror Story: Freak Show och Mr. Robot. Men innan det har hon även fått äran att få spela en ung version av sin egen mor Meryl i filmen The house of the spirits som släpptes 1993. Stora filmdebuten kom en tid senare när hon spelade mot Tom Hanks i rullen Larry Crowne 2011.

Annons

Förra året gick hon och gifte sig med musikern Mark Ronson.

Den senaste tiden har hon haft roller i en rad framgångsrika och kritikerrosade tv-serier, som bland annat The Newsroom.

Louisa Jacobson Gummer

Louisa Jacobson är minst av alla i den stora barnaskaran och hon arbetar som modell. Hon har synts i både Vanity Fair och Glamour och har även varit ansiktet utåt i flera Dior-kampanjer.

Hon har studerat på Yale school of drama. Därtill har hon en examen i psykologi från Vassar College – där även mamma Meryl Streep studerat. Senaste året har hon skådespelat i HBO:s kostymdrama The gilded age som hade premiär tidigare i år, i serien medverkar bland andra Sex and the City-skådisen Cynthia Nixon.

Annons
I nya HBO-serien spelar hon karaktären Marian.

Foto: TT/Instagram

Se också: 7 kändisdöttrar som vuxit upp – så ser de ut idagBrand logo
Se också: 7 kändisdöttrar som vuxit upp – så ser de ut idag
Annons