Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Meningen bakom Beyoncés outfits på Coachella

18 apr, 2019 
Beyoncé var en utav höjdpunkterna under Coachella 2018 när hon undertvå helger bjöd på både show och historiska outfits. Tack vare nya Netflix-dokumentären vet vi nu meningen bakom hennes looks.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I Beyoncés Netflix-dokumentär Homecoming får vi hänga med bakom kulisserna när hon under 2018 uppträdde på festivalen Coachella. Hennes debutdokumentär avslöjar allt som hände under spelningen men hon dyker även ner och berättar om varför hennes klädval var så viktigt.

Läs mer om Netflix-dokumentären här!

Beyoncé återförenades under ett par timmar med medlemmarna ur Destiny´s Child.
Beyoncé återförenades under ett par timmar med medlemmarna ur Destiny´s Child.

Framträdandet på Coachella innebar att Beyoncé blev den första afroamerikanska kvinnan någonsin att vara huvudakt på den 20 år gamla festivalen och hennes uppträdanden hyllade Amerikas traditionellt ansedda svarta högskolor och universitet.

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

När det gäller kläderna fanns det en glasklar tanke bakom varje look och tillsammans med modedesignern Oliver Rousteing, creative director för Balmain, skapades outfits som i första hand hyllade svart kultur i USA.

Här är alla looks Beyoncé bar på scen:

1. Egyptisk drottning

Beyonce på coachella 2018
Beyoncé i en silvrig bodysuit.

Hela spektaklet startade med Beyoncé i en fullt utrustad (och utsmyckad) svart Balmain-dräkt med matchande huvudbonad. På baksidan av capen syntes även en bild på den Egyptiska drottningen Nefertiti. Vilket fick Queen B att se ut som en drottning redan från första sekund.

Annons

Under andra veckan dök hon upp i en liknande dräkt men denna gång i silvrigt skimmer.

2. Beta Delta Kappa

Beyoncé i gul tjocktröja på scen.
Foto: TT

I andra looken var det fokus på färgglada tjocktröjor med grekiska bokstäver. De var en hyllning till The Black Nine, en grekisk organisation som under 1960-talet grundade broderskapet Alpha Phi Alpha i Amerika.

Många av dessa broderskap startades på svarta högskolor och universitet, vilket blev startskottet för en ny Amerikansk kultur. Beyoncé och hennes scendansare bar under första veckan gula Balmain-tröjor och veckan efter var alla klädda i rosa – vilket var en spegling av de tjocktröjor som medlemmarna tidigare bar.

Annons
Beyoncé i rosa tjocktröja från Balmain.

3. Kort kort på scen

Beyoncé i nättröja.
Beyoncé i glittrig rosa tröja.

Inget Coachella utan nätmönster och minitröjor! Klädombyte nr 3 fortsatte på det Egyptiska temat och för den som var riktigt uppmärksam kunde ett flertal gömda hyllningar synas även här.

Annons

På tröjorna fanns ett broderi med en Egyptisk drottning, en svart handnäve för att spegla Black Power, en panter som hyllning till ” The Black Panter Party” organisationen och en humla som en blinkning till hennes mest hängivna fans.

En look i latex och Destiny´s Child

Bodysuits i silvrigt glitter.

I de avslutande framträdandena fanns inga gömda meddelanden eller hyllningar på plaggen. Istället var det fokus på power!

Det var bland annat svart latex från topp till tå och skimrande kroppsdräkter på alla tre medlemmar från popgruppen Destinyś Child som gjorde comeback i ett par timmar. Det var helt enkelt figurnära och 100 % Beyoncé!

Foto: @beyoncé

Läs mer:

Beyoncé efter tvillingarna: ”Jag är en ny kvinna”

Jennifer Lopez får pris som stilikon på årlig gala

Madonna släpper nytt album – som Madame X

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons