Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktips

Melissa Horns hemliga kärleksliv – allt hon sagt om sina relationer

04 nov, 2021 
AvJessica Rådne
melissa horn
Melissa Horn, 34, sjunger gärna om brustna hjärtan men talar sällan öppet om sitt eget kärleksliv. Här är allt hon sagt om relationer genom åren.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Så mycket bättre 2021 – här är alla artisterBrand logo
TV: Så mycket bättre 2021 – här är alla artister

Att försöka lista ut hur det ligger till i Melissa Horns kärleksliv är lättare sagt än gjort. I åratal har hon låtit musiken ta upp saker om hjärtesorg, svartsjuka och rädslor kopplade till relationer. Men själv har hon varit noga med att hålla privatlivet – privat.

Vi har tittat igenom arkiven och skramlat fram vad Melissa har sagt om sina egna kärleksrelationer genom åren.

Trött på killfrågor

Melissa Horn slog igenom 2008 med albumet Långa nätter. Då var hon 21 år och redan full av historier om relationer som går i kras. På titelspåret sjöng hon ”han ligger ner och vilar mot min arm, jag längtar bort ifrån hans”, och på Som jag hade dig förut, en duett med Lars Winnerbäck, går texten ut på att återförenas med ett ex.

Annons

I en intervju med Göteborgs-Posten från 2013 slår Melissa fast att hon betackar sig nyfikna frågor om kärleken.

– Jag har råkat ut för journalister som bara vill gräva i det privata, ”vem är du ihop med nu då, hur går det med killarna?” och det är inte intressant. Samtidigt så går det ju inte att skriva den sortens texter jag gör och inte alls kunna prata om dem, det förstår jag ju också. Svårt det där, jag har funderat mycket men inte riktigt kommit fram till hur jag ska förhålla mig till det. Jag är verkligen ingen räv på intervjuer, säger hon.

På frågan om Melissa ändå kanske skriver texter för att bearbeta personliga saker, svarar hon ja:

– Det är jobbigt ibland när skrivandet avslöjar hur saker och ting ligger till, att jag kan blunda om saker hur mycket som helst i mitt vanliga liv men att det inte är så jag känner egentligen.

Haft få kärleksrelationer

melissa horn på scenen
Melissa Horn sjunger hellre än pratar om romantisk kärlek.

År 2017 intervjuades Melissa av finlandssvenska tidningen Yle. Då besvarade hon frågan om hur många kraschade relationer det finns i hennes bagage, med tanke på att det genomgående temat i hennes låtar är brusten kärlek. Hon svarade med ett skratt innan hon utvecklade:

Annons

– Alltså många är det inte men jag är bra på att ta ut vad jag kan av de få jag har haft. Jag är ju en grubblare och en tänkare. Det är klart jag målar på men det har ju ingen betydelse om man varit ihop med någon i 10 år eller en vecka, det går att skriva lika mycket om det här i alla fall, tror jag.

Därför pratar hon inte om privatlivet

Melissas senaste album kom ut 2019. I en intervju med Sveriges Radio P4 Extra i samband med releasen gick Melissa in på hur varför hon så sällan pratar privatliv.

– Jag är jättemån om att behålla mitt privatliv, det har jag alltid värnat om. Men jag tycker att när jag får välja själv och göra mitt jobb och mitt hantverk så är jag ganska trygg med att vara utelämnande. Ibland vet jag ju hur jag ska låta utlämnande utan att känna mig som det, förklarade hon och fortsatte:

– Sen betyder inte det att jag är villig att sitta och dissekera låtarna i massa olika sammanhang eller berätta vad de egentligen handlar om. Där tycker jag att det finns en tydlig gräns för att jag ska fortsätta att må bra och känna att jag kan fortsätta att göra musik om ämnena.

Annons

Melissa beskriver i radioinslaget sig även som en ensamvarg som behöver mycket egentid.

– Jag vill vara med bra folk. Jag vill inte behöva vara social i fel sammanhang.

Deltar i Så mycket bättre 2021

deltagarna i så mycket bättre 2021
Gustaf Norén, Marie Nilsson Lind, Melissa Horn, Thomas Stenström, Maxida Märak, Peter Jöback, Siw Malmkvist, Viktor Norén, Moonica Mac, Harpo, Andreas Mattsson och Daniel Adams-Ray deltar i Så mycket bättre 2021.

I höst är Melissa högaktuell som en av deltagarna i TV4:s Så mycket bättre. Hon och Thomas Stenström deltar i alla program, medan andra artister kommer och går. I en intervju med Värvet från sommaren 2021 beskriver Melissa upplevelsen som ”livsförändrande” just med tanke på att hon annars är så privat av sig.

– Det är så konstigt för jag har så mycket kontrollbehov annars, men jag har ingen aning om hur de kommer kunna klippa ihop det där, förklarade hon.

Jag förstod ganska snabbt att, herregud det går ju inte att sätta på sig en scenoutfit här och va i den en hel vecka, det var ju bara att kapitulera.

Bäst av allt var att hon fick chansen att komma så många andra artister nära, menade hon.

– Jag fick träffa och lära känna på djupet, några extremt fina människor som har gjort mig snällare, mindre fördomsfull och typ känsligare på ett bra sätt.

Källa: Göteborgs-Posten, Yle, P4 Extra, Expressen

Foto: TT

Se också: Svenska kändisar som blivit tillsammans med sina exBrand logo
Se också: Svenska kändisar som blivit tillsammans med sina ex
Annons