Meghan Markles oro över att Archie ska bli mobbad

meghan markle

Meghan Markle och prins Harry frångick traditionen när de namngav sin förstfödde son Archie. Genom att välja bort en viss hederstitel hoppas de kunna undvika framtida mobbning.
26 oktober, 2021
TV: Harry och Meghan — från första dejten till Megxit
1:54

Efter reklamen: TV: Harry och Meghan — från första dejten till Megxit

(1:54)

Det är hovexperten Andrew Morton, författare till den inofficiella biografin Meghan and the Unmasking of the Monarchy: A Hollywood Princess, som i en intervju med Us Weekly berättar om Meghan och Harrys oro för sin 2-årige son.

– Archie kunde ha fått titeln Earl of Dumbarton, vilket är en hederstitel, men Harry och Meghan beslutade att inte ge honom den eftersom de ansåg att ordet "dum" i Dumbarton skulle ha använts som ett hån när Archie gick i skolan, säger Andrew Morton.

– Detta visar på parets känslighet för hur de framställs, fortsätter författaren.

Archie fick ingen kunglig titel vid födseln

prins harry och meghan markle med sonen archie

Prins Harry och Meghan Markle blev föräldrar för två och ett halvt år sedan.

Archie föddes 6 maj 2019. Sonens hela namn lyder Harrison Mountbatten-Windsor. Andrew Morton menar att Meghan och Harry vill att Archie senare i livet ska få välja själv om han vill ha en hederstitel eller inte. Vidare har det aldrig ens varit aktuellt att Archie skulle få en kunglig titel, fortsätter han. Detta eftersom Archie är barnbarns barn till nuvarande regent drottning Elizabeth II, ett steg för långt bort i släktledet.

– Det fanns, som de båda var väl medvetna om, ingen chans att få en titel förrän prins Charles tar över eftersom de bara får titeln prins eller prinsessa som son eller sonson till den regerande regenten och Archie är en son-sonson till den regerande regenten, förklarar han.

Tidigare i år berättade en källa med insyn i det brittiska hovet för Us Weekly att Buckingham Palace tillbakavisat uppgifter om att Archie inte fått någon titel på grund av sin hudfärg.

– Det är inte en rasfråga överhuvudtaget, menade källan.

– Enligt kungligt protokoll som upprättats av kung George V är det bara de som står i direkt tronföljd som får titlarna av prins eller prinsessa, fortsatte källan.

Därför döptes sonen till Archie

ELLE har tidigare skrivit om varför valet föll på namnet Archie. Namnet Archie är en kortform för Arthur, ett traditionellt namn som tidigare förekommit i den brittiska kungafamiljen. Det är också en förkortning av Archibald, som i sin tur är ett germanskt namn som betyder ”modig”. Att paret valt Harrison som andranamn är för att hylla prins Harry.

Då Archie inte har några titlar i nuläget kommer han i officiella sammanhang att tilltalas som Master Archie.

Drottningen beklagade rasfrågan

drottningen, meghan markle och meghans mamma

Drottning Elizabeth II och Meghan Markles mamma Doria Ragland hälsar på nyfödde Archie.

I januari 2020 meddelade prins Harry och Meghan sitt utträde ut det brittiska kungahuset där Meghan i flera år fått utstå påtryckningar som hindrat henne från att söka hjälp för psykisk ohälsa. Först ett år efter utträdet valde drottning Elizabeth II att kommentera paret, och i synnerhet Meghans, kritik mot miljön i hovet.

”Hela familjen är mycket ledsen över att få höra i vilken hög utsträckning de senaste åren har varit tuffa för Harry och Meghan. Frågorna som tagits upp, i synnerhet den med hudfärg, är bekymrande. Vissa erinringar kan variera, men de tas på stort allvar och kommer adresseras av familjen privat”, sade hon i ett uttalande.

Drottningen poängterade att Harry, Meghan och barnbarnet Archie alltid kommer att ”vara mycket älskade familjemedlemmar”. I juni fick drottningen ytterligare ett barnbarn då Meghan och Harrys dotter Lili Diana, döpt efter Harrys framlidne mor prinsessan Diana, föddes.

Källa: US Weekly

Foto: TT

Se också: Meghan Markle - 10 gravid-looks att inspireras av
1:15

Efter reklamen: Se också: Meghan Markle - 10 gravid-looks att inspireras av

(1:15)