Meghan Markles egna ord om relationen till drottning Elizabeth

Meghan Markle och drottning Elizabeth II

I en lång intervju med Variety berättar nu Meghan Markle om relationen till den framlidna drottning Elizabeth II.
– Jag känner djup tacksamhet över att ha fått lära känna henne, säger Meghan.
20 oktober, 2022
5 saker om Meghan Markle som du kanske inte visste
1:03

Efter reklamen: 5 saker om Meghan Markle som du kanske inte visste

(1:03)

Slå på ljud

När prins Harry började dejta den amerikanska skådespelaren Meghan Markle började också alla spekulera i vad den nu framlidna drottning Elizabeth II och Meghan tyckte om varandra. Trots att Meghan numera är älskad av människor över hela världen så är det många som beskriver henne på liknande vis som prinsessan Diana. Och av vad som sagts i intervjuer och har dramatiserats i succéserien The Crown var prinsessan Dianas och drottning Elizabeths relation ansträngd, mycket likt det man spekulerar är fallet med Meghan.

Men nu berättar Meghan i en stor intervju med Variety bland annat om hur hennes relation till drottningen var.

Meghans sorg efter drottningen död

I intervjun berättar Meghan om hur tiden efter Elizabeths bortgång varit och det stödet familjen har fått efter drottningens begravning.

– Det har kommit så mycket kärlek och stöd. Jag är verkligen tacksam för att jag kunde vara med min man och stötta honom under den här tiden. Det är så fint att se arvet som hans farmor lämnade efter sig på så många fronter, säger Meghan och fortsätter:

– När det gäller kvinnligt ledarskap är hon det mest lysande exemplet på hur det ser ut. Jag känner djup tacksamhet över att ha fått umgås med henne och lära känna henne.

Tjuvkika på bilderna på Diana från sista säsongen av The crown

Så var relationen mellan Meghan och drottning Elizabeth

2021 blev prins Harrys och Meghans son Archie storebror åt lillasyster Lilibet som paret valde att döpa efter drottning Elizabeth. När Meghan tänker tillbaka på sin relation med den framlidna drottning Elizabeth säger hon att hon är stolt och ärad över att gått lära känna henne. Och hon beskriver henne som ”trevlig” och ”varm”.

– Jag har reflekterat över det första officiella möte jag hade med henne, hur speciellt det kändes. Jag känner mig lyckligt lottad och jag fortsätter vara stolt över att ha haft en så trevlig värme med matriarken i familjen, säger Meghan i intervjun.

Chris Allerton/SussexRoyal/REX
Drottning Elizabeth II:s begravning – se bilderna här
0:53

Efter reklamen: Drottning Elizabeth II:s begravning – se bilderna här

(0:53)

Slå på ljud

Källa: Variety, Foto: TT