Meghan Markle och prins Harry bryter tystnaden om corona

Meghan Markle och prins Harry bryter tystnaden om corona.

Meghan Markle och prins Harry har hållit låg profil i Kanada den senaste tiden efter att ha utfört sitt sista kungliga uppdrag. Men nu släpper de ett tänkvärt meddelande om coronapandemin, och hur de väljer att se på situationen.
20 mars, 2020

VIDEO: HAR DU KOLL PÅ MEGHAN OCH HARRYS FÖRHÅLLANDE?

Harry och Meghan — från första dejten till Megxit
Slå på ljud

 

Coronapandemin påverkar människor världen över, likaså världens alla kungahus och kändisar. Hertigparet av Sussex, Meghan Markle och Harry, har nu publicerat ett tänkvärt inlägg på sitt Instagram-konto där de pratar om coronakrisen och hur de själva vill bemöta den.

“Vi pratar ofta om medkänsla. Alla kommer vi att påverkas av det här, och det kommer att ena oss globalt. Hur vi bemöter varandra och våra samhällen med empati och vänlighet är otroligt viktigt just nu“, skriver paret i inlägget och fortsätter:

“Det kommer att vara vår riktning just nu under de kommande veckorna. Vi kommer att dela information som kommer att hjälpa oss navigera genom den här ovissheten“.

“Vi ska kämpa tillsammans“

Paret skriver vidare att de kommer att lägga upp information och fakta från experter och ge tips på vad man kan göra för att skydda sig själv och sin familj. Hertigparet skriver också att de kommer att jobba med organisationer som stöttar mental ohälsa, och även dela med sig av inspirerande berättelser om hur människor över hela världen enas för att hjälpa varandra.

“Vi ska kämpa oss igenom det här tillsammans, och som ett globalt samhälle kan vi stötta varandra genom den här processen, och bygga ett digitalt samhälle som känns tryggt för oss alla“, avslutar de.

Ska bosätta sig i Kanada

Meddelandet kommer två veckor efter hertigparets allra sista uppdrag som kungliga. Som bekant chockade Harry och Meghan alla när de för ett par månader sedan publicerade en presskommuniké där de förklarade att de hade för avsikt att bli ekonomiskt oberoende och bosätta sig i Kanada tillsammans med sonen Archie.

Den 9 mars i år deltog Meghan och Harry, tillsammans med resten av den kungliga familjen, i det årliga firandet av Commonwealth Service – ett traditionellt samväldesfirande, i helgedomen Westminister Abbey i London. Det blev alltså parets sista kungliga uppdrag, och Harry och Meghan kommer från och med nu inte längre att representera kungafamiljen i drottningens tjänst.

Foto: TT

LÄS MER:

Meghan Markles looks under sista veckan som kunglig

Första jobbet i USA: Det fick Harry och Meghan Markle i lön

Madonna erbjuder sin lyxvåning till Meghan och Harry