Meghan Markle och prins Harry bryter helt med kungafamiljen – drottningens reaktion: "Bedrövad"

Meghan och Harry klipper banden med drottning Elizabeth

Meghan Markle och prins Harry har givit ett nytt besked till drottning Elizabeth: de bryter helt med familjen och avstår alla kungliga plikter.
19 februari, 2021
Harry och Meghan lämnar kungahuset definitivt
Slå på ljud

Meghan Markle och prins Harry har redan meddelat att de vill avstå sina kungliga plikter och vara självständiga individer.

Drottning Elizabeth mottog beskedet med skepsis. Hon lyckades övertala Harry och Meghan att gå med på en tolv månader lång prövoperiod. Under den här tiden har Harry och Meghan flyttat Kalifornien och byggt upp ett affärsimperium. De har skrivit miljonavtal med jättar som Netflix och Spotify.

LÄS MER: Så pressades Meghan att lämna kungahuset

Meghan Markle och prins Harry bryter med kungafamiljen

Och nu har den slutgiltiga separationen blivit av. Det kan vi läsa i ett pressmeddelande som Buckingham Palace själva skickat ut.

”Hertigen och hertiginnan av Sussex har bekräftat för hennes majestät drottningen att de inte kommer att återvända som arbetande medlemmar av kungafamiljen. Efter att ha haft samtal med hertigen, har drottningen bekräftat i skrift att det inte är möjligt att fortsätta med ansvarsområdena och plikter som kommer med ett liv i allmänhetens tjänst. Hedersbetygelserna och beskyddarrollerna som hertigen och hertiginnan kommer därför att tas tillbaka av drottningen, och sedan delas ut till de arbetande medlemmarna av kungafamiljen”, står det i uttalandet.

Den annars så lågmälda, kontrollerade drottningen tillåter sig en känsloyttring i slutet av meddelandet.

”Alla är bedrövade på grund av beslutet, men hertigen och hertiginnan förblir djupt älskade familjemedlemmar”.

Foto: TT

LÄS MER:

Meghan Markle och prins Harrys hyllning till Diana i gravidavslöjandet

Meghan Markle är gravid – visar upp babykulan

Därför stoppas Meghan Markle från att bo i Storbritannien med resten av kungafamiljen