Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Meghan Markle intervjuar Michelle Obama i brittiska Vogue

30 jul, 2019 
I en öppenhjärtig intervju i brittiska Vogue med Meghan Markle delar Michelle Obama med sig av sitt moderskap och sina lärdomar. Hon passar även på att ge en uppmaning till de nyblivna föräldrarna Meghan och Harry.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Meghan, hertiginnan av Sussex, är gästredaktör för det prestigefyllda septembernumret av brittiska Vogue i år. Till omslaget har hon valt 15 inflytelserika kvinnor, varav en är svenska klimataktivisten Greta Thunberg. Men i magasinet medverkar ytterligare en mycket inflytelserik kvinna som inte är med på omslaget – och det är ingen mindre än Michelle Obama.

Meghan skriver om valet av intervjuperson: “Min första tanke var att det måsta vara någon snäll, inspirerande, motiverande, rolig, med dignitet och lika mycket djup som lättsinne. Min andra tanke: det måste vara Michelle Obama.”

Intervjuförfrågan ställdes över en lunch (de två väninnorna åt tacos med kyckling) och Michelle Obama tackade självfallet ja till Meghan som blivit en av hennes vänner.

I intervjun berättar Michelle Obama öppenhjärtigt om sitt föräldraskap samt delar med sig av råd och lärdomar. Tillsammans med Barack Obama har Michelle Obama döttrarna Malia, 21, och Sasha, 18.

Annons

“Moderskap har lärt mig att mitt jobb mestadels är att ge dem utrymme att utforska och utvecklas till de människor de vill vara. Inte till dem jag vill att de ska vara eller till den jag önskar att jag var i den åldern, utan till de de är, djupt inuti”, säger hon i Vogue.

Michelle Obamas råd till Meghan Markle

Hertiginnan av Sussex frågar även om vilka råd Michelle Obama skulle ge till sina döttrar, eller söner om hon hade pojkar. Den tidigare första damen har flera goda råd och lägger vikt vid att det tar tid att bli den man är samt att det är okej, och till och med bra, att ändra sig på vägen.

“Att bli de vi är är en pågående process – tack och lov – för var ligger det roliga i att vakna upp en dag och bestämma att det inte finns någonstans mer att gå? Det är något jag önskar att jag insett lite tidigare. Som ung kvinna tillbringade jag för mycket tid på att oroa mig för att jag inte åstadkom tillräckligt eller att jag var påväg för långt bort från det jag trodde var min föreskrivna väg. Det jag hoppas mina döttrar inser lite tidigare är att det inte finns någon bestämd väg, det är okej att svänga och att självsäkerheten de behöver för att inse det kommer med tiden.”

Annons

I intervjun tar kvinnorna även upp Girls Opportunity Alliance, ett program startat av Obama Foundation som syftar till att stödja och ge möjligheter till tonårsflickor med hjälp av utbildning.

“I dag går nästan 98 miljoner tonårsflickor runtom i världen inte i skola. Det är en tragedi – för flickorna så klart, men även för oss alla andra. Tänk på allt vi går miste om. Vi vet att när vi utbildar flickor, när vi verkligen investerar i deras potential, så finns det ingen gräns för det goda det kan åstadkomma”, säger Michelle Obama i intervjun.

Michelle Obama passar även på att uppmana Meghan och Harry, som just nu går igenom den första tiden som föräldrar till sin lille son Archie, att njuta av tiden i bebisbubblan, trots att den stundvis kan vara utmattande.

“Jag är så glad över att du och Harry får uppleva det, Meghan. Njut av allt”, säger Michelle Obama i brittiska Vogue.

Läs hela intervjun i brittiska Vogue här.

Läs mer:

Meghan Markles gästar Vogue – väljer Greta Thunberg till omslaget

Se Meghans och prins Harrys fina mors dag-hyllning till Diana

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons