Meghan Markle har blivit mamma

Meghan Markle har fått barn

Det brittiska kungahuset växer. Meghan Markle och prins Harry har fått sitt första barn. Under måndagmorgonen föddes en liten son!
06 maj, 2019

Meghan Markle och prins Harry har blivit föräldrar. På sitt gemensamma instagramkonto publicerades under måndagen den 6 maj en bild med texten ”It’s a boy!” där dem bekräftar att de fått en liten son. Han blir nummer sju i den brittiska tronföljden.

Hertiginnan och barnet är friska och mår bra. Paret tackar allmänheten för all uppmärksamhet och stöd under den här speciella tiden i deras liv”, står det i instagraminlägget.

Prins Harry berättar själv

Inför ett stort pressuppbåd berättar prins Harry själv om förlossningen och glädjen.

Det har varit den mest otroliga upplevelsen jag någonsin kunnat föreställa mig. Vi är båda så glada och tacksamma över allt stöd från alla. Det har varit otroligt så jag ville bara dela det här med alla”, säger han och fortsätter:

Jag har inte varit på många förlossningar, det här är definitivt min första, det var otroligt. Och som jag sa, jag är så otroligt stolt över min fru och som alla pappor och föräldrar säger, ditt barn är helt otroligt, den här lilla krabaten är to die for och jag är överlycklig”.

I samma intervju berättar prins Harry att barnet kommer att visas upp för världen om två dagar.

Förlossningen startade tidig morgon

Under måndagen den 6 maj meddelade Buckingham Palace att förlossningen startat tidigt under morgonen, att prins Harry fanns vid Meghan Markles sida och att ett tillkännagivande skulle göras snart.

Och strax innan 16:00 landade den glada nyheten att sonen hade fötts tidig morgon.

Meghan Markle och prins Harry gifte sig den 19 maj förra året, i St George’s Chapel i Winsdor Castle. Den 15 oktober bekräftade Kensington Palace på Twitter att dem väntade sitt första barn tillsammans.

Inget exakt datum

Spekulationerna kring vilket datum Meghan Markle skulle föda har varit många. I Kensington Palace tillkännagivande stod ”under våren 2019”. Någon exakt månad eller datum preciserades inte.

Sedan dess  har många uppgifter och teorier florerat. Den kungliga podcasten On Heir som bara rapporterar om det brittiska kungahuset konstaterade att hon förmodligen gjort ultraljudet i vecka 12 innan kungahuset gick ut med den stora nyheten. De antog att hon var någonstans i vecka 14 eller 15 och gissade på att barnet skulle komma tidigt i april, vilket visade sig vara fel. April skulle hinna övergå i maj innan det kungliga tillskottet kom till världen.

I intervjun med prins Harry där han meddelade att paret fått en son bekräftade han att Meghan Markle gått över tiden och sa med ett leende att det gjort att de hunnit fundera lite extra länge över namn.

”Ett personligt beslut”

Redan den 11 april kom ett uttalande från Buckingham Palace där man tackade för all godhjärtad uppmärksamhet Markle och prins Harry fått från folk i Storbritannien och världen medan de förberedde sig inför att välkomna sitt barn.

Ers kungliga högheter har tagit ett personligt beslut att hålla planerna kring ankomsten av barnet privata. Hertigen och hertiginnan ser fram emot att dela med sig av de glada nyheterna till alla när de fått en möjlighet att fira privat som en ny familj”, stod det i uttalandet.

Baby Sussex

Barnet har i pressen kallats Baby Sussex, eftersom att Markle och prins Harry är hertig och hertiginna över just Sussex. Vilket namn det blir är ännu inte känt. Tittar man på oddsen så toppar Diana listan över de mest tänkbara flicknamnen, medan Arthur har plats nummer ett bland pojknamnen. Nu vet vi att dem fått en son, men vad han ska heta återstår att se.

Läs mer:

Det kommer Meghan Markle och prins Harrys barn heta – enligt oddsen

Prins Harry och Meghan Markle startar eget Instagramkonto

Babylycka! Meghan Markle och prins Harry väntar barn

Då kommer Meghan Markle och Kate Middleton-emojis