Meghan Markle bekräftar: Gör feministisk serie för Netflix

Meghan Markle

TT
Efter uppbrottet från det brittiska kungahuset meddelar Meghan Markle att hon gör comeback i filmbranschens rampljus. Nu med en feministisk serie för Netflix.
19 juli, 2021
0:56

Efter reklamen: 9 Hollywoodstjärnor som är genuint kroppspositiva

(0:56)

För tio år sedan slog Meghan Markle igenom som skådespelare i advokatdramat Suits. Efter premiären av succéserien i USA blev hon även världskänd för sin roll som Rachel Zane. Men när hon senare träffade prins Harry 2016 avslutade hon skådespelarkarriären enligt brittiska hovets regler. Nu är hon tillbaka.

Prinsparets uppbrott från brittiska kungahuset

Förra året meddelade prinsparet att de avsäger sig titlarna som arbetande medlemmar av den kungliga familjen. I en uppmärksammad intervju tillsammans med Oprah Winfrey berättade de om deras beslut och vad som påverkat dem vilket skapade globala rubriker.

– Under månaderna då jag var gravid var det diskussioner om att han (sonen Archie) inte kommer att få någon säkerhet eller någon titel. Oro uttrycktes också och det diskuterades hur mörk hans hy skulle vara när han föddes, vad det skulle betyda och hur det skulle se ut, berättade Meghan bland annat i intervjun.

Meghan Markle och prins Harrys produktion med Netflix

Efter parets uppbrott från kungahuset och den nya finansiella självständigheten från monarkin berättade hertigparet att de gör entré i filmbranschen. De meddelade då att de startat produktionsbolaget Archewell som även signat kontrakt med streamingjätten Netflix.

”Vårt fokus kommer ligga på att skapa content som informerar men också inbringar hopp. Som nya föräldrar är det också viktigt att skapa inspirerande familjeprogram” sa paret i samband med nyheten.

Meghan Markles nya serie Pearl

I ett pressmeddelande avslöjar nu det kungliga paret deras senaste produktion – nya serien Pearl. Serien ska skildrar en ung, hjältemodig flickas äventyr genom inspiration från historiens inflytelserika kvinnor. Där Meghan Markle själv erhåller rollen som exekutiv producent.

”Som många flickor i hennes ålder, är hjältinnan Pearl på en självupptäckande resa där hon försöker övervinna livets vardagliga utmaningar. Jag är glad att Archewell Productions tillsammans med den kraftfulla plattformen Netflix och dessa fantastiska producenter, kommer tillsammans ta fram den här nya animerade serien, som hyllar extraordinära kvinnor genom historien” säger Meghan i samband med avslöjandet av nya serien.

Foto: TT

Missa inte

Drottning Elizabeths första möte med Meghan och Harrys dotter Lili

Har fått se sitt barnbarnsbarn!

Fina storyn bakom Meghan Markle och prins Harrys val av namn till dottern

Så fint!

Här är Meghan Markles dubbelgångare – det finns fler än en