Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

7 saker kungligheterna inte får äta

14 jun, 2022 
AvEmma Castman
Kate och William äter mat
Planerar du att bjuda det brittiska kungahuset på middag? Då bör du definitivt läsa vidare. Det finns nämligen flera exempel på livsmedel som kungligheterna inte får äta. Det menar i alla fall den före detta kocken Darren McGrady.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Otippade regler som världens kungligheter måste följaBrand logo
Otippade regler som världens kungligheter måste följa

Det finns en hel del regler som det brittiska kungahuset måste följa, från att alltid stå upp när drottningen står upp till att vägra selfies.

Därtill behöver kungafamiljen tänka en hel del på vad de äter, i alla fall om man ska tro den före detta slottskocken Darren McGrady. I en intervju med The Telegraph ska han nämligen ha berättat att kungahuset inte får äta vissa råvaror när de vistas i offentligheten. Däribland skaldjur, anklever och gåslever då de anses för ”riskabelt”.

Darren utvecklar inte vad han menar med ”riskabelt” men kanske beror det på risken för magsjuka och allergiska reaktioner? Alternativt att det inte ser allt för graciöst ut att sörpla i sig havskräftor och ostron…

Annons

Nej till kolhydrater som pasta och ris

Darren McGrady som var kock på Buckingham Palace mellan 1982 och 1993 ska även ha sagt att kungligheterna inte får äta potatis, pasta eller ris till middag. I alla fall inte när familjen äter tillsammans med drottningen. Hon ska nämligen inte vara ett fan av kolhydrater utan föredrar grönsaker och sallad som tillbehör till sitt protein.

Därtill ska kungligheterna inte få äta vitlök, något som Camilla, hertiginnan av Cornwall, sa att hon verkligen saknade när hon gästade MasterChef Australien.

Om de ovannämnda reglerna verkligen gäller vet vi så klart inte säkert. Enligt uppgifter som tidningen Marie Claire tagit del av ska prins Georges favoritmat vara pasta carbonara, och det tyder i alla fall på att restriktionerna inte följs till punkt och pricka.

Artikelinspiration: Marie Claire

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons