Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktips

Massiv kritik mot Robyn-festivalen – anmäls till Konsumentverket

22 aug, 2019 
AvAnaïs González Cruz
Kritik mot Robyns spelning i Stockholm
Utebliven mat, inget vatten och timslånga köer. Endagsfestivalen Smash Fest x Robyn beskrivs nu som en ren katastrof.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Under lördagen uppträdde popstjärnan Robyn på Sjöhistoriska museet i Stockholm, en endagsfestival som skulle vara en ”helhetsupplevelse” med ”fantastisk mat”. Men så blev det inte.

Många beskriver nu festivalen som en mardrömsupplevelse med timslånga köer till matstånd och barer, där såväl mat som dryck snabbt tog slut:

”Har man betalt dryga 900 pengar för Robyn – arrangören kan prata hur mycket som helst om att det var en dagsfestival med Kindness och Dungen och DJ-sets och allt vad det var, men samtliga på plats var där enkom för Robyn – och arrangemanget har sålts in som en tillställning där det finns mat och dryck i massor, så förväntar man sig att vissa löften uppfylls”, skriver krönikören Emil Viksell på musiktidningen Gaffa och fortsätter:

”Utanför låg det drivor med beslagtagna vattenflaskor. Inne på området tog vattnet slut. Om man nu ens fick en chans att köpa det som kommer gratis ur kranen i detta köande.”

Annons

”Om detta är inte är falsk marknadsföring vet jag inte vad falsk marknadsföring är”

Konsumentverket har nu mottagit fem anmälningar mot festivalen, som anklagas för falsk marknadsföring. Stor trängsel och belysning som slutade fungera ska också ha skapat en otrygg stämning på festivalen, enligt anmälarna:

”Man fick inte ta med sig mat eller dricka in på området, och man fick inte heller lämna området tillfälligt för att köpa mat. Alla besökare som ville se den artist de betalat för (Robyn) var alltså tvungna att stå upp i flera timmar utan vatten och mat. Om detta är inte är falsk marknadsföring vet jag inte vad falsk marknadsföring är”, skriver en person i sin anmälan, enligt SVT.

Arrangören Woah Dad meddelar att man är medveten om kritiken och det pågår en utvärdering av festivalen:

– Vi tar kritiken på fullt allvar. Det är uppenbart saker som vi behöver se över och vi måste få utvärderingen klar så att vi får all fakta på bordet innan vi tar beslut till åtgärder, säger Niklas Lundell på Woah Dad till SVT.

Läs mer:

Lars Winnerbäck aktuell med nytt album – då släpps det

Erik Lundin i Sommar i P1 – berättar om uppväxten och drömmarna

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons