Mary-Kate Olsen ansöker om akut skilsmässa

14 maj, 2020 
Av
Mary-Kate Olsen skiljer sig
Mary-Kate Olsen, 33, har ansökt om skilsmässa från maken Olivier Sarkozy, 50. I dokument som TMZ tagit del av framgår att hon vill påskynda processen av en alldeles särskild anledning.
Annons

Skådespelerskan och designern Mary-Kate Olsen vill skilja sig, rapporterar den amerikanska nöjessajten TMZ. Redan i april skrev hon under ansökan om att lämna bankmannen Olivier Sarkozy. Nu visar rättsliga papper hur hon vill få en skyndsam behandling av ärendet – på grund av coronapandemin.

Maken tvingar ut Mary-Kate

Mary-Kate Olsen Olivier Sarkozy
Mary-Kate Olsen och Olivier Sarkozy har varit gifta i 4,5 år.

Paret bor i New York där situationen är sådan att domstolar inte har tagit emot skilsmässoansökningar sedan coronapandemins utbrott. Under tiden som Mary-Kate väntat på att hennes ansökan ska behandlas har Olivier krävt att hon flyttar ut ur deras gemensamma hem senast 18 maj. Men då New York-borna uppmanas att stanna hemma har hon inte kunnat få till stånd en flytt. 

Annons

Maken ska ha sagt upp kontraktet på parets gemensamma hem utan Mary-Kates vetskap. Hon har via sin advokat vädjat om att få till månadsslutet på sig att flytta ut, men inte fått något svar från Olivier. 

Vill att rätten gör undantag

Allt detta beskrivs i de nya papper från hennes advokat som inkommit till domstolen. Om rätten anser att läget är akut kan de göra ett undantag och sätta igång Mary-Kates skilsmässoprocess ändå. Då träder en lag i kraft som innebär att Mary-Kates egendom skyddas och att maken inte kan göra sig av med den trots sina krav. Det är denna lösning som hon nu hoppas på. Hon trycker även på att deras äktenskapsförord ska gälla i processen.

Så länge har paret dejtat

Olivier Sarkozy som har franskt påbrå är halvbror till Frankrikes tidigare president Nicolas Sarkozy. Han har två barn, Margot och Julien, från ett tidigare äktenskap som varade i 14 år. Mary-Kate Olsen och Olivier Sarkozy träffades 2012 och förlovade sig två år senare. År 2015 gifte de sig i en intim ceremoni med ett 50-tal närvarande gäster. Festen ägde rum i deras trädgård där det bjöds på mingel och drinkar, följt av en middag inomhus, skriver People. 

Annons

Parets åldersskillnad har varit någonting som diskuterats sedan start, vilket Mary-Kate också kommenterat genom att säga:

– Alla har en åsikt. Jag tycker det är bättre att fokusera på det som är här och nu, och att fortsätta framåt.

Foto: TT

LÄS MER:

Annons