Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Marie Fredriksson hyllades med konsert i Göteborg

21 jan, 2020 
AvAnna-Lena Pettersson
Linnea Henriksson
Det var en känslosam kväll på Stora Teatern i Göteborg när artisteliten hyllade den bortgångna sångerskan Marie Fredriksson. Bland annat uppträdde Eva Dahlgren, Agnes Carlsson och Linnea Henriksson.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Den 10 december 2019 möttes vi av budskapet att den folkkära sångerskan Marie Fredriksson dagen före avlidit i sviterna av sin cancersjukdom. Många artister hyllade henne efter hennes bortgång i olika uttalanden, bland annat den nära vännen och Roxette-kollegan Per Gessle som skrev ett uttalande:

”Tack Marie, tack för ALLT. Du var en helt unik musikant, en sångerska på en nivå vi knappast kommer att få uppleva igen. Du målade mina svartvita sånger med de vackraste färger. Du var en helt underbar vän i över fyrtio år. Jag är stolt, hedrad och lycklig över att fått dela så mycket av din tid, din talang, din värme, generositet och humor. All min kärlek till dig och din familj. Things will never be the same.”

Hyllades på Musikhjälpen och Elle-galan

Flera artister har också gjort hyllningsframträdanden. Till exempel framträdde First Aid Kit med en känslosam version av It must have been love under Musikhjälpen i Västerås och Julia Frej tolkade Sparvöga på Malou efter tio. När Elle-galan kickades igång den 17 januari 2020 gjordes det med en tolkning av The Look framförd av Kakan Hermansson tillsammans med kören Get Up Soul Choir.

Annons

Nu var det så äntligen dags för den stora hyllningskonserten. På Stora Teatern i Göteborg samlades en stor del av Sveriges artistelit som fick framföra låtar som starkt förknippas med Marie Fredriksson.

Linnea Henriksson och Eva Dahlgren framträdde

Många av artisterna var märkbart tagna av stunden, bland annat Linnea Henriksson som tolkade Marie Fredrikssons hit Efter stormen från 1987. Per Gessle mottogs så klart med mycket kärlek från publiken när han tillsammans med Agnes Carlsson framförde Roxettes världshit It must have been love från 1987.

Eva Dahlgren på hyllningskonserten för Marie Fredriksson
Eva Dahlgren framförde Sparvöga.

Eva Dahlgren fick hela Stora Teatern att sjunka ner i total tystnad när hon framförde sin version av Sparvöga från 1989. Publiken fick också lyssna till tolkningar av Maja Ivarsson och Petra Marklund.

Petra Marklund på hyllningskonserten för Marie Fredriksson
Petra Marklund.

– Vi fick se mycket av Marie ikväll. Hon ville ha starka känslor och hade tyckt om den här kvällen, sa Marie Dimberg, Marie Fredrikssons manager, till Göteborgsposten.

Annons

Eva Dahlgrens gripande inlägg på Instagram

Eva Dahlgren lade på tisdagen ut ett inlägg på Instagram där hon skrev att det var många som sörjde Marie Fredriksson bakom scenen på Stora Teatern:

”Det har nog aldrig gråtits så mycket backstage någonsin… jag kunde knappt sjunga och höll mig hårt i Maries mickstativ. Allt är så overkligt och kommer så förbli”, skrev hon under en bild från precis innan hon skulle gå upp på scen.

Då kan du se hyllningskonserten till Marie Fredriksson

Det var inte så många som fick möjlighet att se hyllningskonserten på plats. Som tur kommer betydligt fler kunna se den när den visas på SVT lördagen 25 januari klockan 21.00. Den kommer också att ligga på SVT Play.

Foto: TT

 

Läs mer: 

Hör First Aid Kits känslosamma hyllning till Marie Fredriksson här

Artisten Marie Fredriksson är död – blev 61 år

Så sörjer stjärnorna Marie Fredriksson

Annons