Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Mariah Careys klockrena svar efter hånen mot All I want for christmas is you

10 nov, 2022 
AvSimon Nilsson Larsson
Mariah Carey
På många ställen världen över har juldekorationer redan satts upp, och låtar om högtiden börjat spelas.
Det gillas inte av alla, men Mariah Carey är allt annat än ledsen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Känner du av julstämningen? Det kanske är lite tidigt än så länge, men på många ställen är julbelysningen på plats och skyltfönstren fullproppade med tomtar. I högtalarna spelas snart Last christmas, Tomten jag vill ha en riktig jul och inte minst All I want for christmas is you.

7 saker om Mariah Carey du kanske inte vissteBrand logo
7 saker om Mariah Carey du kanske inte visste

Mariah Careys klassiker är den mest spelade jullåten i världen och även om det ger artisten ett rejält klirr i kassan innebär det också att många irriterar sig på den. Låten har nämligen fått klä skott för att julen börjar firas för tidigt, och år efter år hånas All I want for christmas is you och Mariah.

Så mycket har Mariah Carey tjänat på All I want for christmas is you

Det rapporteras om att låten spelat in hela 72 miljoner dollar, vilket motsvarar över 787 miljoner svenska kronor, sedan den släpptes 1994. Och populariteten växer – 2019 hamnade den för första gången etta på den amerikanska Billboardlistan.

Annons

Artisten själv är så klart medveten om uppståndelsen kring sin monsterhit, och hon är inte sen att skoja med. I mitten av oktober i år svarade hon på hånfullheterna genom att lägga upp en serie tweets i vilka hon förvarnade sina följare att tiden för All I want is christmas is you närmar sig.

”Snart är det dags...”, skrev hon bland annat till en bild där den glittriga julklänningen ligger bredvid ett badkar.

”Men inte än”, skrev hon i en annan tweet.

Kritiseras efter jultweeten

När halloween hade firats klart kände Mariah Carey att vi väntat tillräckligt länge. Så på sina sociala medier delar hon ett klipp där hon först är utklädd till häxa för att sedan iklä sig den klassiska klänningen från musikvideon.

”Det är dags”, sjunger hon samtidigt som låten börjar spelas i bakgrunden.

Det här gillades av många, men visst finns det de som tycker att julens drottning tagit det hela för långt och för snabbt. Tv-personligheten Martha Stewart är en av dem. Hon menar nämligen att amerikanerna ska fira en annan högtid först.

– Mariah, du känner mig. Jag är en traditionalist och du kan inte överge thanksgiving bara för att du inte älskar kalkon. Jag älskar kalkon och det gör många andra också, säger Martha Stewart i programmet Today.

– Så du ska inte tro att vi tänker ge upp på thanksgiving bara för att du säger det, tillägger hon.

Mariah Carey fick senare svara.

”Älskade Martha! Jag skulle aldrig överge thanksgiving! Men vi kan ju börjar försättas i julstämning redan nu”, skrev hon i en tweet.

Jullåtarna som kvinnor helst lyssnar på i bilenBrand logo
Jullåtarna som kvinnor helst lyssnar på i bilen

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons