Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktips

Margaux Dietz släpper boken ”Your best life”

01 jul, 2019 
Margaux bok Your best life
ELLE:s bloggare Margaux Dietz är mer personlig än någonsin i sin kommande bok ”Your best life”.Med viljan att visa hur man väljer att se det positiva i livet får vi möta Margaux under hennes barndom, fram till nu.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vissa blir peppade av hennes positivitet. Andra blir provocerade. Det är till och med så att hon anklagats för att låtsas vara glad. Enligt Margaux Dietz får hon ibland kommentarer om att ”hon måste ju fejka för sådär glad kan man inte vara”.

– Och jag förstår. Det är ju sjukt provocerande att man är lycklig och glad. Men om det är det som är det värsta människor kan komma med så kan jag leva med det. Jag väljer verkligen att se det positiva i livet. När jag går upp på morgonen blir jag lite glad när jag inte har en finne i ansiktet. Jag påminner mig ofta om saker som varit tuffa. Och då inte en finne. Det finns perioder i mitt liv som varit tuffare. Och de erfarenheterna bär jag med mig och har lärt mig något av, säger hon.

Skrivit på boken ett år

Efter att ha funderat och börjat skriva på ett utkast drog hon i september 2018 igång på allvar med boken, ihop med förlaget. När hon i ett blogginlägg frågade sina läsare vad de ville att boken skulle handla om blev svaret: relationer och kärleksliv.

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

I boken berättar Margaux bland annat om relationen till Jacob, som hon numera är gift med. Men paret hann göra slut och bli tillsammans flera gånger innan dem fick sonen Arnold och gifte sig.

Hon pratar om att det inte bara är äldre par som kan må bra av parterapi och om vikten av relationerna till sina vänner. Vi får möta Margaux som barn och som vuxen när föräldrarna skiljer sig. Som ny i bloggvärlden och som mamma.

Margaux och Jacob bröllop
Margaux och Jacob gifte sig tidigare i år under ett bakisbröllop där gästerna hade pyjamas.

En kris är en möjlighet

Ett av kapitlen har fått namnet En kris är en möjlighet. Boken är uppbyggd i nio livsråd, där varje kapitel är baserat på avgörande perioder i hennes liv.

– Det var väldigt mycket saker som hände på samma gång i mitt liv och det gjorde att jag verkligen hamnade på botten. Jag hade inget jobb, gick igenom väldigt mycket jobbigt i min relation, tömde allt och bara stack. Ur det kom det väldigt mycket bra. Det kan vara bra att nå botten ibland. Att känna att ”nu är det såhär, men det kan fan inte bli sämre”. Det kan vända om du gör så att det vänder.

Annons

Du har sagt att du tror på att människan är kapabel att förändra sitt liv själv. Hur menar du då?

– Saker händer inte bara. Det krävs att du tar tag i dina problem och drömmar. Jag tror väldigt mycket på energihjulet som Oprah pratar om. Ju mer det spinner, desto mer gör du och desto mer kraft får du.

Men tänk om hjulet står helt stilla då och man är på botten. Hur gör man då?

– Då tror jag på att rannsaka sig själv. Vad är det jag egentligen drömmer om och vad är det jag vill i slutändan? Vad är mitt långsiktiga mål? Inte bara grotta i problemen. Man måste våga drömma och tro på sig själv. Och ta sig ut.

Margaux Dietz bok My best life
Boken som fått titeln ”My best life” släpps i slutet av september.

”Tacksam över terapi”

Vi pratar om psykisk ohälsa. Margaux tycker att det är bra att mer fokus riktats på psykisk ohälsa. Att det pratas mer om hur vi mår och att det är okej att må psykiskt dåligt. Hon säger att hon själv kan känna sig osäker och hoppas att boken kan hjälpa till i de lägena hos andra som upplever samma sak.

Annons

– Jag har haft många kompisar som mått väldigt dåligt, från att jag varit i unga tonåren. Jag tror att jag upplevde min första riktiga ångest när mamma och pappa skulle skilja sig när jag var 19. Men det är väl först nu jag förstått att den gången var en panikångestattack. Alla har ångest. Vissa mår riktigt dåligt och det är fruktansvärt. Jag är tacksam över att jag gått i terapi väldigt tidigt. Det har hjälpt mig väldigt mycket. Annars hade det nog kunnat bli illa.

Hon är nervös över att släppa boken och lämna ut så mycket av sitt liv.

– Det är så sjukt läskigt. Jag har haft ångest och funderat på om jag verkligen kan ha med vissa delar. Det är läskigt att lämna ut mycket av sig själv. Tänk om någon tycker att den är dålig? Eller att jag inte är som de trodde? Eller om någon tycker att jag lämnar ut mina relationer för mycket? Eller om någon känner att jag inte varit ärlig innan?

Jag vet att du haft svårt att sitta still när du ska läsa igenom boken, varför tror du det är så?

Annons

– Jag älskar att läsa böcker. Men att läsa sina egna texter och rannsaka varje ord tar extremt mycket energi. Man börjar vela och när jag läser upplever jag mycket känslor som är starka och jobbiga. Det har varit som att gå i terapi med mig själv. Och det är skitjobbigt att sitta i terapi med sig själv i sex timmar, haha! Man kan ju vara helt slut när man kommer ut från psykologen och exakt så har det varit att skriva boken.

Publicerade förlossningen på Youtube

Margaux karriär tog raketfart efter att hon publicerat en video på Youtube med sin förlossning. Men faktum är att hon efter tio minuter efter att hon publicerat den för första gången fick så mycket ångest att hon raderade den. Hon tänkte att den var för personlig, för privat. Men plötsligt strömmade mejlen in med frågor om varför den var borta och att den måste komma upp igen. Och så blev det.

– Det var första gången jag kände att det kanske är när jag tycker det är som jobbigast som det är som bäst. Och det är det jag försöker påminna mig om med boken. Det är jätteläskigt men förlossningsfilmen är det bästa jag gjort. Och jag är väldigt stolt över min bok, säger hon och fortsätter:

Annons

– Det jag brinner för i mina kanaler är att sprida positiv energi. Jag vill att folk ska bli glada över att gå in på min blogg eller kolla på mina filmer eller min Instagram. Det är det jag älskar och det får mig att vilja fortsätta.

Margaux Dietz förlossning Youtube
Margaux la upp sin förlossning på Youtube med titeln ”Jag föder barn” och hennes karriär tog raketfart.

Vad säger din man Jacob om att du skriver utelämnande om er relation?

– Han har inte läst boken än, men han litar på mig till 100 procent. Jag har frågat om det är okej om jag skriver om vissa saker, och han har sagt att det är det. För det finns vissa saker som inte ens våra föräldrar vet om, haha.

Har du förändrats genom att skriva boken, tror du?

– Jag kanske har det. Jag känner verkligen att jag gått igenom ett terapisamtal och har fått rannsaka mig själv, vilket jag tror är bra. Men sen rekommenderar jag kanske inte alla att skriva en bok, haha. Jag känner att jag kan lämna saker bakom mig nu och blicka ännu mer framåt.

Annons

Om du skulle ge mig ditt bästa livsråd, vilket blir det?

– Att ta vara på ditt liv, för du har faktiskt bara ett enda, som dig själv i alla fall. Du vet aldrig vad som händer. Ta vara på dina relationer och lev varje dag.

Kommer vi se fler böcker från dig framöver?

– Just nu känner jag nej. Jag har ju givit allt med den här boken, både när det kommer till energi och kreativitet. Jag känner mig stolt över den och att påbörja en ny känns långt bort. För det här är min bebis. Det är som att någon skulle fråga mig under en graviditet, när jag är i sluttampen i vecka 35 om jag ville ha ett till barn. Och man känner liksom ”men skämtar du, jag har inte ens fött min första?”, haha! Men jag tror att svaret kanske är ja när jag fött ut min bokbebis. Jag har hört att man blir beroende.

Hur ska du fira det här då?

– Jag vågar ju inte ta ut något i förskott. Tänk om det blir världens flopp, haha? Men om det blir bra så åker vi på bröllopsresa i november och då firar vi. Det blir Maldiverna igen, för oss alla tre.

Och om det inte blir bra, blir det ingen bröllopsresa då, eller?

– Haha, jo det blir det. Då flyr vi landet!

Läs mer:

Margaux efter bröllopet: ”Jag är nykär”

Margaux Dietz bröllop – det hade hon på sig!

Margaux Dietz: ”Jag blir mörkrädd när jag läser vissa kommentarer”

Margaux Dietz blev årets profil på Guldtuben-galan

Annons