Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Margaux Dietz om pengar, lön och sparande

30 maj, 2020 
AvStina Dahlgren
Margaux Dietz på ELLE-galan 2020
Margaux Dietz tjänar stora summor på sitt jobb som influencer och tv-profil. I podcasten Fundamentalt berättar hon nu vad hon gör med sina pengar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Margaux Dietz blev känd för svenska folket 2017 när hon lade ut sin förlossningsvideo på Youtube. Den har i dag över 1,6 miljoner views och Margaux har hunnit med en hel del sedan dess. Hon har vunnit priset som årets influencer på Elle-galan, kammat hem flera priser på Youtubes gala Guldtuben, tävlat i Let’s dance och nu senast sågs hon som programledare för TV3:s program Hemliga beundrare. Dessutom har hennes karriär som influencer gått spikrakt uppåt och hon har hundratusentals följare på Instagram.

Margaux Dietz gästar ex-maken Jacob Liebermann

I veckan gästar hon podcasten Fundamentalt där bland annat hennes exman Jacob Liebermann är programledare. Podcasten handlar om ekonomi och i varje avsnitt får en gäst frågor om hur de ser på pengar och framför allt vad de gör med sina pengar. 

Margaux får frågan hur mycket pengar hon lägger på sitt boende, och hon erkänner att det blir mer nu när hon och Jacob har separerat och inte längre delar på kostnaderna.

Annons

– Mycket, alltså mycket. I procent eller? Kan det vara femtio procent kanske, svarar bloggerskan. 

Hon säger ingen summa men för bara några veckor sedan berättade hon i en intervju med Svenska Dagbladet att hon tog ut cirka 37 000 kronor i månaden i lön från sitt företag. Femtio procent av det skulle alltså vara 18 500 kronor. 

Berättar om pengar i podcasten Fundamentalt

De fortsätter därefter att prata om sparande, något som Margaux säger att hon har lätt för.

– Jag spenderar inte hela min lön och jag är inte en person som spenderar, jag har alltid kvar ganska så mycket varje månad. Jag slösar inte så jag har aldrig haft problem med att spara.

Pengarna hon sparar ligger på hennes bankkontot och Jacob som tidigare har varit gift med Margaux har koll på exakta summan som läggs undan varje månad.

– Du sparar sexsiffrigt varje månad, säger han men påpekar att det då är genom Margauxs bolag hon sparar den summan.

Annons

– Men det är ju pengar som kommer att komma ut till din privatekonomi, säger Jacob.

Margaux tar alltså ut lön varje månad, men bunkrar också en hel del pengar i sitt bolag. Då hon själv har ganska dålig koll på sitt sparande och sina pengar så har hon tagit hjälp av andra för att hålla koll. Bland annat hjälper hennes egen mamma till med ekonomin i företaget.

Så mycket pengar lägger Margaux Dietz på restaurangbesök

Programledarna för podcasten försöker få Margaux att avslöja vad hon faktiskt lägger pengar på. De frågar bland annat hur mycket pengar hon lägger på krog- och restaurangbesök i veckan.

– Nu har det ju eskalerat för jag kör take away varje dag, två gånger om dagen för att hjälpa restaurangbranschen. Det är ju bra men det har blivit ganska dyrt också, säger hon och fortsätter:

– Det sjuka är att det blir nog kanske 5000 kronor i veckan, kan det vara så mycket? Ja, det är det.

Framöver vill hon investera sina pengar bättre så att de inte bara ligger still på bankkontot.

– Jag kommer ha en person som hjälper mig med hur jag ska investera och vad jag ska göra med pengarna för att få dem att växa, säger Margaux Dietz.

Foto: TT

LÄS MER: 

Margaux Dietz berättar öppet om sexuella övergreppet

Margaux Dietz om oron för sonen under separationen

Margaux Dietz om relationen med Viktor Frisk

Annons