Margaux Dietz om dramatiska branden: "Inget kvar"

Under helgen utbröt en brand i Margaux Dietz mammas hus i Sydafrika. Nu berättar hon om den omskakande händelsen på sin blogg.
15 juni, 2020

Influencern Margaux Dietz har flera gånger semestrat i Johannesburg i Sydafrika, där hennes mamma Eveline bor ett hus tillsammans med sin man. Huset, som kallas trädhuset i familjen, har en öppen planlösning med gångar och rum som löper genom flera stora träd. Men nu har det brunnit ner.

Under söndagen publicerade Margaux en dramatisk video på Instagram, där man ser hur de stora lågorna slukar byggnaden helt och hållet. Lyckligtvis var ingen i huset när branden utbröt:

”Inget kvar! Bara glad över att ingen var där imorse när det började brinna”, skriver Margaux i inlägget.

Så byggdes Margaux Dietz familjehus i Sydafrika

På sin blogg berättar Margaux om chocken efter att familjehuset gått upp i rök, där hon också haft planer på att bygga ett eget hus. Mamma Eveline nåddes av den tragiska nyheten här i Sverige, där hon precis återförenats med sin man efter flera månaders separation på grund av coronavirusets reserestriktioner.

Huset har varit ett hjärteprojekt för paret, som tillsammans byggt upp det från grunden:

”Det här huset är ju verkligen en del av hennes hjärta, eftersom hon och gubben långsamt byggt upp det från att att bara vara en altan till att sen bli ett kök som de sov i till att bygga ett badrum och efter det en gångbro till sovrummet och sen har det fortsatt på känsla på den vägen. Rum efter rum med gångbroar i träden eftersom. Planerat efter plånbok och med omsorg för sina familjemedlemmar”, bloggar Margaux.

”Vi skulle ha varit där nu”

Trots sorgen försöker Margaux se positivt på situationen. Familjen hade nämligen varit där just nu, om inte coronaviruset stoppat reseplanerna:

”…vi skulle varit där nu och inrett mitt nya hus och i så fall hade vi alla gått upp i rök med huset så det finns väl en mening med allt…. Just nu behöver vi lite familjetid och ta honom om varandra även om vi är väldigt positiva i det här. Vi är alla friska och vi har varandra! Man måste blicka framåt och tänka på att ingen kom till skada. Det här året har om något givit ännu mer perspektiv på vad som är det viktiga i livet”, tillägger hon på bloggen.

Foto: Malin Hoelstad/SvD/TT/Instagram

LÄS MER: 

Margaux Dietz om relationen med Viktor Frisk

Margaux Dietz varnar för funktionen på Instagram: ”Skrämmande”

Jacob Liebermann om relationen med Margaux Dietz: ”Vi bryter”