Efter Bråvalla: Emma Knyckare startar mansfri rockfestival

Efter Bråvalla: Emma Knyckare startar mansfri rockfestival

Emma Knyckare fick nog efter att ha hört om alla anmälningar om sexbrott på bland annat Bråvalla, så hon bestämde sig för att anordna en helt mansfri rockfestival 2018.
03 juli, 2017

Bråvalla 2017. En 15-årig tjej våldtas i publikhavet under en Håkan Hellström-konsert, en funktionär blir avstängd och anmäld efter att ha varit orimligt närgången vid flera kroppsvisitationer, 22 personer anmäler att de blivit sexuellt ofredade, en kille blir misshandlad efter att ha hjälpt en tjej som ofredades framför honom.

Och mörkertalet kring sexbrotten kan man bara spekulera kring.

Mitt under pågående festival bestämde sig därför arrangörerna FKP Scorpio att nästa års Bråvalla ställs in. ”Vissa män, för det är män, kan tydligen inte bete sig. Det är en skam”, skriver de på Facebook.

Det hela gav komikern och programledare Emma Knyckare en idé.

– Vilka är det som våldtar? Jo, män. Om man gör en festival där de inte får komma då? Det var så jag tänkte. Jag tycker att det är sjukt att halva befolkningen ska gå runt och känna sig otrygga. Så redan nästa år kommer det att finnas ett alternativ: En rockfestival där brudar kan känna sig helt trygga, säger hon till DN.

I veckan ska hon sätta ihop en arrangörsgrupp och redan nu har artister som Linnea Henriksson, Julia Frej och Cleo Missaoui tackat ja till att uppträda, och komikerkollegan Magnus Betnér ska hjälpa till att städa efteråt.

Planeringen av festivalen är fortfarande i sin linda, men en sak är säker, säger Knyckare: den blir av.

Mer från ELLE:

Kändisarnas ilska efter Bråvalla: ”Fy fan för er! Avskum!”