Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Mamma Mia 3 – detta vet vi om nya filmen 

21 jun, 2020 
Av
mamma mia Amanda Seyfried
Mamma Mia blir en trilogi. Producenten Judy Craymer avslöjar nu att coronapandemin har satt tillfälligt stopp för projektet men att planerna kvarstår. Det här vet vi om den tredje filmen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kändisar som lämnat Hollywood för nya karriärerBrand logo
Kändisar som lämnat Hollywood för nya karriärer

År 2008 kom den första Mamma Mia-filmen, baserad på ABBA-musikalen med samma namn. Tio år senare kom uppföljaren Mamma Mia: Here We Go Again. Nu tycks det som om en tredje film kan vara på gång inom en inte allt för avlägsen framtid, skriver Daily Mail.

Universal är med på noterna

Judy Craymer
Judy Craymer är en av hjärnorna bakom succén med Mamma Mia-musikalen och de två långfilmerna.

Daily Mail har intervjuat Judy Craymer som producerat de två tidigare filmerna tillsammans med Gary Goetzman, Benny Andersson och Björn Ulvaeus. Hon berättar att planen var att de skulle spåna den tredje filmen under våren, men att coronapandemins utbrott fått henne att tappa fokus. Producenten är precis som så många andra hemma i karantän. 

Annons

– Tanken var att jag skulle börja fundera på den tredje filmen nu, men under de senaste månaderna har jag drabbats av coronadimman istället, säger hon.

Hon berättar att planerna på en uppföljare är väl förankrade.

– Det är tänkt att bli en trilogi. Och jag vet att filmbolaget Universal också vill det.

Feelgood i Mamma Mia 1 & 2

Mamma Mia och Mamma Mia: Here We Go Again utspelar sig på den grekiska ön Kalokairi. Den första filmen kretsar kring 20-åriga Sophie (Amanda Seyfried) som ska gifta sig. Till bröllopet har hon bjudit tre män (Colin Firth, Pierce Brosnan och Stellan Skarsgård) som ovetandes om varandra har haft sex med hennes mamma Donna (Meryl Streep) kring den tid då Sophie blev till. Sophie som vuxit upp med en ensamstående mamma vill veta vem av de tre männen som är hennes pappa, och hoppas kunna bringa klarhet i det när de alla dyker upp på ön. 

I uppföljaren har mamma Donna dött och Sophie driver en restaurang på ön till hennes minne. Sophies liv i dag varvas med bakgrundshistorien om hur Donna kom till ön som ung, där mammans yngre jag spelas av Lily James. 

Annons

Det är två riktiga feelgood-filmer, fyllda med komiska inslag och ABBA:s älskade musik.

Ny ABBA-musik i tredje filmen

I den tredje filmen vill producenten Judy Craymer att de fyra nya ABBA-låtar som Benny Andersson och Björn Ulvaeus skrivit, och Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad spelat in, ska vara med. Låtarna har inte släppts ännu men är tänkta att framföras under en kommande virtuell ABBA-turné.

Amanda Seyfried och Lily James
Amanda Seyfried och Lily James på premiären av Mamma Mia: Here We Go Again.

Inför premiären av uppföljaren 2018 sa Amanda Seyfried från den första filmen att hon gärna skulle vilja jobba med Lily James, som spelar den unga Donna i tvåan, i en framtida del tre.

– Men det vore fånigt, för det skulle inte hänga ihop alls, menade hon, varpå Lily James fyllde i:

– Jag har alltid tänkt att det vore coolt om du kunde vara vän med dina föräldrar som unga. Om du kunde resa tillbaka i tiden, hur häftigt vore inte det? Vi skulle kunna vara vänner på 70-talet som mor och dotter…likt filmen Tillbaka till framtiden.

Hmm, kanske inte så dum idé!

Källa: Daily Mail, Buzzfeed

Foto: TT

LÄS MER:

Musikalisk? Grattis! Då är du lite smartare än andra

Netflix nya dansfilm – Sofia Carson i Feel the beat

Molly Sandén sjunger i Netflix film om Eurovision Song Contest

Annons