Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Maja Nilsson Lindelöf om andra förlossningen: ”Trodde jag skulle dö”

25 nov, 2021 
AvSaga Pettersson
maja nilsson lindelöf och sonen francis
I oktober blev Maja Nilsson Lindelöf tvåbarnsmamma när sonen Francis kom till världen. Nu berättar hon om den smärtsamma förlossningen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 saker du inte visste om Maja Nilsson LindelöfBrand logo
5 saker du inte visste om Maja Nilsson Lindelöf

I början av oktober blev ELLE:s bloggare Maja Nilsson Lindelöf och maken Victor tvåbarnsföräldrar när sonen Francis kom till världen. Sedan tidigare är de också föräldrar till sonen Ted Louie.

Sex veckor efter sin andra förlossning berättar nu Maja hur det gick till när Francis föddes. När äldsta sonen Ted Louie kom till världen blev Maja igångsatt, och annat blev det den här gången.

– Jag fick en revansch! Förra gången jag födde blev jag igångsatt, och jag tyckte att det var ganska traumatiskt och det blev inte alls som jag hade föreställt mig. Den här gången gick det precis som jag hade tänkt mig och jag är så tacksam över det, säger Maja i en ny video på Youtube.

Annons

Maja nilsson lindelöf om känslorna kring att föda

Maja förklarar att hon älskar att föda barn, just för att den stunden blir bara hennes och Victors.

– Jag älskar att föda barn, jag tror att det är för att jag och Victor gör någonting som ingen annan vet om, förutom våra familjer. Vi lever att ganska offentligt liv, men just när vi föder barn så är det ingen som har en aning. Det är så jäkla fint, säger Maja.

”nu ryker jag med, nu dör jag”

Maja berättar att hon den här gången hade väldigt ont i sitt underliv under förlossningen, tillskillnad från första gången då det smärtade mer vid magen. Som värst var det när enbart Francis huvud hade kommit ut.

– Det är som att någon står med facklor med eld och bränner på där nere.

Och smärtan slutade inte för Maja när sonen väl var ute.

– Det gjorde så ont, jag låg och skakade och frös. Jag tänkte faktiskt, 'nu ryker jag med, nu dör jag', för det gjorde så ont. Det var ganska jobbigt, för alla var ju så upptagna med Francis så klart. 'Märker dom att jag håller på att svimma här?' tänkte jag och kände mig hjälplös just då.

Men barnmorskorna märkte det, gav Francis till Victor och tog hand om Maja och allt gick bra.

Maja har även bloggat om händelseförloppet.

Foto: Instagram

Annons