Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Maddie Ziegler är dansaren bakom Sia

15 aug, 2016 
AvJoel Linde
Sia gillar inte att stå i rampljuset. Hon vill bara sjunga, och showen lämnar hon åt sina dansare. Men vilka är de?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Sia Furler har hittat en egen nisch. När alla andra väljer att exponera sig så mycket som möjligt ställer sig Sia i hörnet, sjunger, och lämnar över det där med att synas åt andra.

Hennes spelning som avslutade Way out west 2016 var inget undantag, och i strålkastarljuset stod den unga tjej som vi fått lära känna sedan Sia slog igenom stort med låten Chandelier. Åtminstone leddes vi till att tro det.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

På de stora skärmarna bredvid scenen var det hon – 13-åriga Maddie Ziegler – som drog med publiken till Sias sång, men på scenen såg vi en annan ung dansare – 19-åriga Stephanie Mincone.

LÄS OCKSÅ: Följ med in på Way Out Wests VIP – se alla mingelbilder här

För publiken var det dock svårt att notera att filmen var förinspelad eftersom de båda rörde sig identiskt.

Annons

På skärmarna syntes också välkända skådespelare som Paul Dano (Från bland annat There will be blood) och Kristen Wiik (Bridesmaids, SNL), men även de hade stand-ins av andra dansare på scenen.

Maddie Ziegler då, eller Madison som hon egentligen heter, slog igenom som dansare som 8-åring och har fått gestalta Sia i flera av hennes mest populära musikvideor. Totalt har de spelats över 2 miljarder gånger på Youtube. Inte illa vid 13 års ålder.

LÄS OCKSÅ: Zara Larsson: ”Jag vill vinna en Grammy och att få en Billboard etta”

Sia och Maddie Ziegler har kommit varandra nära genom åren de arbetat tillsammans, och det vore väl nästan märkligt annars?

Annons

– Det känns som att jag har känt Sia hela mitt liv. Man skulle aldrig kunna tro att hon är kändis för hon är bara så himla gullig, ödmjuk och omtänksam, sa ”Mini-Sia” i en intervju med Telegraph.

Maddie Ziegler har tack vare sin talang vuxit upp nära världsstjärnorna och säger att hon har börjat vänja sig vid det, men hennes mamma blir fortfarande väldigt ofta ”starstruck”.

– Mamma säger liksom ”Herregud, vi går och hälsar på Ariana Grande.” Jag säger bara ”seriöst, mamma?”. Jag vill bara hålla mig professionell. Jag vill inte att de ska tro att jag bara är ett fan. Jag är en av artisterna och jag är inte bara en dansare, jag är dansaren.

LÄS OCKSÅ: Underbarnet gör comeback i Sias nya video – se den här

sia-dansare-way-out-west

Foto: IPL/AOP

Annons