Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Lyssna på Quarantine Prom – av Ariana Grande och Justin Bieber

11 maj, 2020 
AvAnaïs González Cruz
Har din skolbal ställts in på grund av coronavirusets spridning? Nu har popstjärnorna Ariana Grande och Justin Bieber släppt en ny spellista till alla som firar skolbalen i hemmakarantän!
Annons

Det blir en minst sagt annorlunda skolavslutning för miljoner studenter och högstadieelever runt om i världen i år. I många länder ställs sedvanliga traditioner som skolbal och studentmottagningar in helt – så även i Sverige.

Nyligen meddelade Skolverket att såväl mösspåtagning som studentbal och utspring blir inställt för kommunala gymnasieelever i Stockholm och Göteborg. Detta för att förhindra att coronaviruset sprids ytterligare i landet:

– Det finns en framtid också och den ska man vara rädd om. Och då behöver man vara försiktig, även i juni månad, säger Skolverkets generaldirektör, Peter Fredriksson till Expressen.

Fira skolbalen hemma – med Ariana Grande och Justin Bieber

Många planerar att i stället fira skolavslutning hemma, bland annat via videoappen Zoom där upp till 100 personer kan ansluta i ett videosamtal samtidigt. Virtuella skolbaler ska också gå av stapeln inom kort, till exempel Teen Vogues initiativ Virtual Prom med en rad olika kändisuppträdanden.

Annons

Vill du ha en egen liten skolbal i hemmakarantänen? Nu kan du dansa loss i vardagsrummet till musik som valts av Ariana Grande och Justin Bieber. Artisterna har nämligen tagit fram den gemensamma spellistan Quarantine Prom på Apple Music, med artister som Rihanna, Madonna, Whitney Houston och många fler.

Först på listan är givetvis Grandes och Biebers nya låt Stuck With U, som kom ut i förra veckan. Under helgen släpptes ytterligare en videoversion till singeln, med kända balscener från film och tv:

– Med Stuck With U och andra låtar hoppas vi kunna ge er en någon slags balupplevelse där hemma, som skänker er glädje och minnesvärda ögonblick i dessa märkliga tider, säger Justin Bieber i ett nytt pressmeddelande.

Se Stuck With U (Prom Scenes):

Foto: TT

LÄS MER: 

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons