Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Lykke Li om maskulinitet och big dick energy

13 okt, 2022 
AvLinda Strömbäck
Lykke Li
Artisten Lykke Li berättar hur hon omfamnat sin maskulina sida och låtit det bli sin superkraft. ”Jag vill verkligen uppmana alla tjejer att våga leka med den tanken.”
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Video: 5 saker om Lykke Li som du kanske inte vissteBrand logo
Video: 5 saker om Lykke Li som du kanske inte visste

Hon en av Sveriges största musikexporter, har prisats med otaliga grammis, toppat musiklistor med låtar som I Never Learn och I Follow Rivers och gjort musiksamarbeten med artister som ASAP Rocky. Nu berättar Lykke Li om bilden av hur en kvinnlig stjärna förväntas vara och vad som blivit hennes nya superkraft.

Lykke Li om synen på skönhet

I en intervju med King Magazine berättar nu Lykke Li om att bryta sig loss från bilden av den unga tjejen med knut på huvud – en bild av sig själv hon aldrig varit bekväm med. Hon berättar också att hon aldrig betraktat sig själv som en snygg tjej och haft svårt att leva upp till föreställningen om hur en kvinnlig stjärna ska se ut och vara. Men att hon idag istället valt att omfamna sin en ny sida av sig själv, för att utmana idealet om kvinnlig skönhet och hur en kvinnlig stjärna ska se ut – något många, inklusive hon själv, exponerats för sedan tidig ålder.

Annons

– Det där går tillbaka ända till när man är jätteung. Till första gången man öppnar en tidning och ser en supermodell eller en filmstjärna. Allt man möter som ung tjej är skönhet. Ser man en film så är den kvinnliga rollen där för att hon är vacker, inte för att karaktären är intressant. Skönhet värderas så otroligt högt för kvinnor, säger Lykke Li till King Magazine.

Lykke Li: Det är min superkraft

Lykke berättar att synen på skönhet inte bara präglat hennes artistliv – utan också hennes privatliv. Men att hon nu valt att se på sig själv med nya ögon.

– Mitt gäng som jag hängde med har alltid varit väldigt snygga tjejer. De var tior, tolvor! Jag däremot var straight edge och deprimerad. Vi var alltid ute. Jag brukade sitta i ett hörn och vilja gå hem. Jag fick aldrig samma typ av uppmärksamhet som mina kompisar fick. Det var skitjobbigt, berättar Lykke Li.

– Men det som är intressant och som jag fattade ganska nyligen, under en tripp, är att jag alltid har haft mycket maskulin energi i mig. Nu har jag valt att omfamna den. Jag klär mig som en kille och tänker att jag är en prins. För mig har det varit så najs att helt få gå in i min maskulinitet. För nu har jag förstått att allt jag har gjort i min karriär, allt som jag har lyckats med, är tack vare min maskulina Jokersida. Den är min superkraft. Jag går runt och tänker att jag har big dick energy. Jag vill verkligen uppmana alla tjejer att också våga leka med den tanken, säger Lykke Li.

Källa: King Magazine, Foto: Instagram

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons