Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Luuk & Hallberg har premiär på SVT i höst: ”En klassisk talkshow”

19 aug, 2019 
AvEmma Castman
Kristian Luuk gör comeback i rollen som talkshow-värd, men denna gång tillsammans med komikern Daniel Hallberg. Hör duon berätta om sin nya satsning – och vad de gillar, och ogillar, med varandras personligheter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Videon kunde inte hittas

Mellan 1996 och 2004 ledde Kristian Luuk 15 säsonger av Sen kväll med Luuk på TV4 – och succén var ett faktum. Programmet lockade stjärnor som Madonna och Bruce Springsteen och under åren utsågs Kristian till Årets manliga tv-personlighet hela sex gånger.

2007 värvades programledaren till SVT, och sedan dess har han synts i underhållningsprogram som På spåret, Melodifestivalen och Fråga Lund.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Nu meddelar Kristian att han – till mångas glädje – kommer återuppta talkshow-konceptet.

Denna gång tillsammans med komikern Daniel Hallberg. Programmet heter Luuk & Hallberg och har premiär på SVT i höst.

– Det ska bli väldigt roligt. Jag har verkligen längtat efter att få intervjua folk igen, säger Kristian.

Luuk & Hallberg är en ny talkshow på SVT

Programmet är inspirerat av duons rosade scenföreställning Scenkväll med Luuk & Daniel Hallberg som bygger på att kända gäster blir intervjuade av Kristian samtidigt som sidekicken Daniel utsätter både Kristian och gästerna för diverse pranks och roliga upptåg – på stan och i studion.

Annons

– Det är en klassisk talkshow helt enkelt. Precis som jag gjort tidigare i grannkanalen, men nu med tillägget – den här roliga och charmiga killen, säger Kristian och pekar på Daniel.

– Det här är en så stor dröm, att få göra en talkshow och att få göra humor i SVT. Det är det fetaste någonsin. Jag hoppas att de som gillar det jag gjort tidigare tycker att jag förvaltar den här chansen okej, säger Daniel.

Kristian och Daniel fick kontakt via Instagram

Kristian och Daniel upplevs som en rutinerad och synkad duo – men faktum är att de är tämligen nyfunna vänner. För bara ett par år sedan kände de nämligen inte varandra alls.

– Jag spanade in Daniel på Instagram där han gör sketcher och grejer, och sen såg jag honom i en film och blev lite förtjust. Så jag smsade honom och frågade om han ville ta en fika, säger Kristian, innan Daniel tar vid:

– Det gjorde vi, och på den här förutsättningslösa fikan så började vi snacka mycket om talkshows och fann varandra i det där.
Nu när ni har känt varandra ett tag – vågar ni avslöja varandras bästa och sämsta egenskaper?
Kristian om Daniel: Det bästa med Daniel är att han verkligen är en snäll person innerst inne. Det kanske man inte kan tro, men det är han. Så vi har blivit väldigt fina vänner privat också. Det sämsta är nog att han kommer stjäla all uppmärksamhet i det här programmet för han är så jävla bra.
Daniel om Kristian: Det bästa med Kristian är att han har tagit mig under sina vingar och varit superstöttande, snäll och grym. Han har, med all sin erfarenhet, boostat mig och gett mig den här chansen. Det sämsta är nog att han har en fysisk filofax. Det kan vara ett problem när vi sitter i möte, för har inte Kristian med sig den så kan vi inte boka in saker. Det har hänt flera gånger.

Luuk och Hallberg om deras nya talkshowBrand logo
Luuk och Hallberg om deras nya talkshow

Foto: Björn Lindahl/Aftonbladet/TT

Läs mer:

Tv-aktuella Frida Gustavsson om att lämna modellyrket: ”Jätteläskigt”

Hösten 2019 på SVT – här är alla nya serier och program

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons