Löwengrips tidigare anställda: ”Värsta tiden i mitt liv”

Isabella Löwengrips tidigare anställda: ”Värsta tiden i mitt liv”

Hög personalomsättning, flera sjukskrivningar och utfrysning av personal. Det vittnar Isabella Löwengrips tidigare anställda om, rapporterar Svenska Dagbladet. Nu svarar entreprenören på kritiken – läs hennes ord här!
08 november, 2019

Det stormar minst sagt kring Isabella Löwengrip just nu.

Sedan i början av oktober har entreprenören och influencern varit öppen med att hon går igenom en tuff tid, både privat och arbetsmässigt, något som kom som en chock för många av hennes följare. Bara månader tidigare hade hon nämligen sagt hej då till Sverige – för att i stället satsa på en storslagen etablering i USA. Men innan hon hann flytta dit kom kraschen som fick planerna att gå i kras. Isabella hade tagit alldeles för stora risker och var nära att gå i konkurs.

I en längre intervju med Expressen valde Isabella sedan att tala ut om det som hänt, och ge sin syn på saken. Hon förklarade bland annat att hon just nu går igenom sin största livskris någonsin, och att hon att hon börjat tvivla på sig själv som företagare och förebild.

Men det slutar inte där – i stället kommer nästa bakslag. I en granskning av Svenska Dagbladet går nämligen flera tidigare anställda inom Löwengrip Beauty och Löwengrip Invest ut och riktar stark kritik mot arbetsklimatet på Isabellas bolag.

Vittnar om utfrysning av personal

Det var när bolagen satsade som mest på att expandera som missnöjet växte hos personalen. Och de anställda som Svenska Dagbladet har pratat med kritiserar bland annat ledningen för osäkra anställningar, flera sjukskrivningar, hög personalomsättning och utfrysning av personal.

Samtliga som pratat med tidningen har valt att vara anonyma, men bland kommentarerna går det bland annat att läsa följande:

– Perioden jag jobbade där var utan tvekan den värsta i mitt liv.

– Många var stressade, utbrända och trötta även om vi hade roligt mellan varven, vi har alltid varit ett tight gäng som har tagit hand om varandra.

– Folk försvann plötsligt. En dag dök de bara inte upp på jobbet. Det hände upprepade gånger.

Isabella Löwengrip svarar på kritiken

Ett par timmar efter att artikeln publicerats gick Isabella ut kommenterade granskningen på sin blogg:

”Några av uppgifterna som framkommer i granskningen är för mig kända sedan tidigare och som vi aktivt arbetat med att ändra på sedan en tid tillbaka. Andra är nya och det gör mig illa berörd. Det är en självklarhet att alla medarbetare ska må bra på sin arbetsplats och om människor blivit felaktigt behandlade så är det ett stort misslyckande från vårt håll”.

Isabella understryker även att hon tar kritiken på största allvar och att hon kommer att rannsaka sig själv och organisationen för att se var det har brustit. Hon förklarar vidare att hennes vision framåt kommer att vara att bygga ett stabilt bolag där medarbetare känner sig delaktiga och trygga.

Inlägget avslutas med texten:

”Detta har tagit hårt på mig idag och jag återkommer längre fram”.

Foto: Patrik Österberg/TT

Läs mer: 

Isabella Löwengrip bekräftar relationen med miljardären

Löwengrip om luftslottet som föll: ”Börjat tvivla på mig själv”

Isabella Löwengrip säljer sin lyxvila – här är alla bilder