Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Så laddar Loreen inför finalen i Melodifestivalen

10 mar, 2023 
AvSara Ericsson
Loreen tävlar i Melodifestivalen 2023 med låten Tattoo.
Loreen gjorde en imponerande comeback i Melodifestivalen med sin låt Tattoo och blev direkt storfavoriten. Men vad hände egentligen under hennes framträdande? Och hur laddar man om efter det? ELLE har följt henne under förberedelserna i en exklusiv webb-serie med en unik inblick i resan fram till scenen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Loreen: Vägen till scenen, avsnitt 4Brand logo
Loreen: Vägen till scenen, avsnitt 4

Det har gått elva år sedan Loreen vann Melodifestivalen och Eurovision med sin ikoniska låt Euphoria. Sedan dess har hon fortsatt skapa musik och inspirera fans över hela världen. I år gjorde hon en storslagen comeback i Melodifestivalen och inför helgens final toppar hennes låt Tattoo listan över de mest lyssnade bidragen i Sverige.

ELLE har följt Loreen under förberedelserna och resan fram till tävlingen, i en exklusiv webb-serien Loreen: Vägen till scenen.

Loreen intervju med ELLE

Innan tävlingen beskrev Loreen sitt bidrag och låten som en förälskelse. En kärlek som spridit sig till svenska folket.

Annons

– När Tattoo släpptes och jag framträdde fick den så vacker respons, mycket mäktigare än vad jag hade förväntat mig. Jag hade blivit lycklig om en enda person hade blivit glad, men det känns som att det är många fler som blivit glada av den.

Och visst är det så, Loreen är storfavoriten i årets Melodifestivalen. I podcasten Schlagerkoll ställer Jenny Ågren frågan: ”Finns det någon som kan utmana Loreen om vinsten?” och Markus Larsson svarar: ”Nej, men vi kan låtsas”, och senare i avsnittet säger han ”Jag tror Loreen vinner utan att behöva uppträda på finalen.”

Mitt under Loreens framträdande i deltävlingen 25 februari hände något oväntat. En man gick upp på scenen och numret fick avbrytas.

– Jag såg att det var en man som gick upp på scenen under mitt framträdande och när man bröt mitt i numret så var det som att någon slänger iskallt vatten på en. Men om jag säger så här: Jag har varit med om värre, berättar Loreen i ELLEs serie.

Annons

Loreens framträdande i melodifestivalen 2023

Under åren har Loreen ständigt förnyat sig och överraskat sina fans med spektakulära scenframträdanden. Scenografin är en viktig del av numret i Mello och som fått stor uppmärksamhet.

Loreen melodifestivalen 2023

– Tobias Rylander som har producerat numret med mig är så receptiv och vågar tänka utanför boxen. Han har liksom inga begränsningar rent kreativt, berättar Loreen.

Loreen uppträder mellan ett tak och golv i LED som väger hela 1,8 ton.

– Vi visste att vi ville ha referenser till öknen, sanden och till vinden. Så då blev det en sandstorm helt enkelt, berättar Tobias Rylander som är conceptual och lighting designer.

Många har reagerat på att de tycker att scenografin ser något läskig ut ur säkerhetssynpunkt.

Loreen melodifestivalen 2023

– Det är nog inte farligare än att stå någonstans på scenen skulle jag säga. Det ser farligt ut och känns nog ganska klaustrofobiskt. Hon är ganska cool som vågar lägga sig där under, säger Tobias.

Annons

En detalj från framträdandet är Loreens maxade naglar som blivit virala. Nagelartisten Danielle Lundgren satt uppe hela natten för att bli klar första gången hon fick chansen att jobba med Loreen. När det var dags för Melodifestivalen fick hon frågan igen. Här kan du läsa om hur hon gick tillväga för att skapa Loreens coola klor!

Loreen

Direkt efter vinsten i deltävlingen började Loreen ladda om och fokusera på nästa steg: Finalen.

– Tiden mellan Malmö och nästa gång jag framträder kommer gå till att försöka hitta samma mentala plats som innan. Fokusera på framträdandet, gå igenom det i huvudet. Jag vill ha så mycket tid som jag bara kan för att landa och känna in energin. Det lever ju med mig hela tiden, berättar hon.

Se när ELLE följer Loreens resa till scenen och följ henne på Instagram här!

Foto: Charli Ljung, TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons