Lollapalooza 2020 – allt vi vet om datum och biljettsläpp

Billie Eilish på Lollapalooza 2019

Lollapalooza gjorde minst sagt succé i somras – och nu är festivaldatumen för 2020 äntligen klara. Här är allt vi vet om tid, plats och biljettsläpp!
04 november, 2019

Sommaren 2019 landade den världskända festivalen Lollapalooza i Sverige för första gången. Evenemanget pågick i tre dagar och på scen uppträdde både svenska och världskända artister som till exempel Foo Fighters, Lana Del Rey, Billie Eilish, Laleh, Molly Sandén, Travis Scott och J Balvin.

Innan Lollapalooza gick av stapeln hade arrangörerna räknat med att ta emot 50 000 besökare – men intresset för festivalen visade sig vara större än så. Efter tre dagar på Gärdet i Stockholm stod det nämligen klart att besökssiffran landade på 56 000. Det är bara några tiotal färre än rekordet på Bråvalla 2014, då den festivalen gästades av 56 071 personer.

Lollapalooza 2020 – datum och biljetter

Samtidigt som Lollapalooza avslutades 2019 passade man på att meddela att festivalen kommer att komma tillbaka nästa år – och nu står det klart när arrangemanget kommer att gå av stapeln. Nämligen den 26–28 juni 2020 (fredag-söndag).

Precis som förra året arrangeras festivalen på Gärdet i Stockholm, och från och med den 5:e november 2019 går det att lägga vantarna på en biljett. Då släpps nämligen ett gäng ”blind birds”-biljetter till reducerat pris, det vill säga 1 995 kronor i stället för 2 695 kronor.

Anledningen till att biljetterna är billigare nu är för att artisterna som ska uppträda ännu inte är offentliggjorda. Enligt Lollapalooza kommer dessa att avslöjas innan årsskiftet.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Läs mer:

Kendall Jenner stäms efter skandalomsusade Fyre festival

Den mansfria festivalen Statement fälls för diskriminering

Linnea Henriksson är en av programledarna för Melodifestivalen 2020 – hör henne berätta om uppdraget