Lisa Ekdahl: "Patriarkatet faller, inom din livstid"

I lördags var det Lisa Ekdahls dag i så mycket bättre och i samband med det gjorde hon en intervju med Aftonbladet – som nu sprids på nätet för ett par (fantastiska) citat hon gjorde.
21 november, 2016

Reportern Jan-Olov Andersson på Aftonbladet frågar Lisa om hennes privatliv, vilket hon inte alls är så sugen att prata om. Han nämner i sin fråga att hon i programmet inte pratar så mycket om varken det eller att hon blev mamma samtidigt som hon slog igenom – han tar även upp att hon vid genombrottet var ihop med en mycket äldre man.

Lisas svar:

– Jag kommer inte att prata om någon jag bodde ihop med för tjugo år sedan hur mycket du än försöker.

– Att vi kvinnor lätt blir identifierade genom våra mödraskap och våra män och speciellt av män som du…vi är skittrötta på det! Men vi kommer att vara snälla mot er, för ni är lite långsamma av er. Det kan du skriva om du vill!

Reportern ställer ännu en fråga på ämnet (– Men då blev väl Bill snarare snabbt ett bihang till dig, som var stjärnan?)

Och hur mycket älskar man inte Lisas svar på det?

– Hör du hur du själv tänker, Jan-Olov? Patriarkatet är på väg ned, du kommer att möta det här igen och igen och igen när du möter kvinnor. Patriarkatet faller, inom din livstid. Det är lika bra du hakar på.

Om någon eventuellt trodde att Lisa Ekdahl inte var en kvinna med skinn på näsan och svar på tal så trodde hen fel. Vi älskar Lisa (ännu lite mer nu än tidigare!).

Läs mer: Lisa Ekdahl släpper ny skiva på svenska