Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Linnea Henriksson hoppar in som programledare i musikhjälpen

16 dec, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Linnea Henriksson Musikhjälpen
Musikhjälpen har i år kantats av sjukdom och programledarna Oscar Zia och Anis Don Demina har tvingats lämna produktionen. Nu hoppar ELLE-profilen Linnea Henriksson in i buren istället för Anis.
– Jag hoppas att återigen få uppleva Sverige från sin bästa sida, säger hon till ELLE.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så stylar du den mjuka och bohemiska lookenBrand logo
Så stylar du den mjuka och bohemiska looken

Varje år i december sänder Musikhjälpen live i 144 timmar för att uppmärksamma och samla in pengar till ett aktuellt tema. I år är temat ”För en värld utan barnarbete” och årets programledartrio som skulle låsas in i buren i 6 dygn var ELLE-profilen Brita Zackari, artisten Oscar Zia och youtubern och artisten Anis Don Demina.

Oturligt nog har produktionen drabbats av sjukdom, och igår ersattes Oscar Zia av P3-profilen Kodjo Akolor, som vanligtvis hörs i Morgonpasset i P3 och som programlett Musikhjälpen flera gånger tidigare.

Linnea Henriksson hoppar in som programledare

Linnea Henriksson Musikhjälpen
Linnea Henriksson, Petter och Kodjo Akolor i Musikhjälpen 2014.

Idag kom beskedet att även Anis Don Demina blivit förkyld och därför måste lämna produktionen.

– Det är med stor sorg jag tyvärr måste avbryta min medverkan i Musikhjälpen 2021 (...) Den här veckan handlar i slutändan inte om mig utan om att göra världen till en bättre plats, skriver Anis på sin Instagram.

Annons

I hans ställe gör ELLE-profilen och artisten Linnea Henriksson comeback i buren. Linnea är en riktig Musikhjälpen-veteran som programledde programmet år 2014 och 2015, och 2017 återvände som resande reporter. ELLE fick tag på henne på väg till Norrköping, där årets Musikhjälpen äger rum.

Linnea Henriksson i Musikhjälpen

Hur känns det att komma tillbaka till buren?

– Just nu undrar jag vad jag gjort! Men jag älskar ju Musikhjälpen av hela mitt hjärta och det var så extremt självklart för mig att hoppa in, även om jag tycker det är jättejättetråkigt för både Oscar och Anis skulle att de inte kunde vara kvar för jag vet hur otroligt speciellt och värdefullt det är att få vara där inne och vara en del av musikhjälpen på det sättet.

Annons

Men jag är otroligt glad att återigen få träffa alla fantastiska människor som vill göra det lite bättre. Musikhjälpen påminner mig och påminner oss alla om väldigt bra saker, att vi ska ta hand om varandra och amen Sverige visar upp en väldigt fin sida under den här veckan och det är en lyx att få vara inne i buren och se det på nära håll.

Har du hunnit förbereda dig på något sätt?

– Svar nej! Eller ja, jag har ju förberett mig genom att jag gjort det tidigare men jag sitter nu i bilen och bara försöker fundera på "Hur gör man nu då när man sänder radio live?" Vilka knappar var det man tryckte på? Jag hoppas det sitter i fortfarande! Det var trots allt några år sedan som jag gjorde detta senast.

Men det finns ingen mer kärleksfull plats än Musikhjälpen-buren så jag vet att jag kommer få den hjälp jag behöver för att göra det så bra jag bara kan.

Jag kan ju också säga att jag har aldrig packat så dåligt som inför det här! Jag mer eller mindre slängde mig in i bilen så fort jag kunde. Styrde upp barnvakt. Jag har med hunden! Det får bara lösa sig på plats.

Annons

Jag har gamla ouppackade scenkläder väskor från gigg som jag inte orkat packa upp, de fick åka med! Så jag är lite osäker på vad jag kommer ha på mig där inne? Det slår mig nu att jag har glömt underkläder! Men det får ju bara lösa sig. Det finns faktiskt ingen tid att bry mig om sånt just nu.

Vad förväntar du dig av veckan?

– Jag hoppas att återigen få uppleva Sverige från sin bästa sida, när vi alla går samman för något väldigt viktigt och något väldigt fint. Och jag förväntar mig att jag ska få äta god soppa, haha! Svampsoppan var fantastiskt när jag fick programledare sist. Så den hoppas jag på!

Linnea Henriksson musikhjälpen

Kommer vi får höra dig sjunga i buren?

–Ja! Det var ju planen från början att jag skulle gästa buren på lördag klockan 16.00 och spela. Så det står väl kvar helt enkelt, men nu lägger jag det ansvaret på mitt band och så tar vi det då. Det känns som jag har viktigare saker att tänka på just nu. Men självklart kommer det bli musik också!

Linnea kommer göra Kodjo Akolor, som hon sände Musikhjälpen med både 2014 och 2015, och ELLE-profilen Brita Zackari sällskap i buren.

Annons