Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Linnea Henriksson om sin nya musik

29 okt, 2021 
AvMoa Alfredsson
Linnea Henriksson aktuell med ny musik.
ELLE-profilen Linnea Henriksson är aktuell med ny musik. För ELLE berättar Linnea om sin nya singel En dålig idé – ett göra slut-anthem som handlar om att stå upp för sig själv.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Här hyllar ELLE-profilerna kvinnorna de inspireras avBrand logo
Här hyllar ELLE-profilerna kvinnorna de inspireras av

Vad inspirerade din nya singel En dålig idé?

En dålig idé föddes faktiskt hösten 2019 under en session med Alex Shield, som jag skrivit mycket med. Det var inte alls meningen att jag skulle släppa en sån här låt då, men jag gick och bar på känslan att jag höll på att förlora en viktig arbetsrelation och behövde skriva av mig. Jag skickade låten till den allt handlade om, men jag vet faktiskt inte om budskapet gick fram. Vi slutade i alla fall jobba ihop kort därefter. Ibland är det så, att vissa saker i mitt liv vet jag inte om förrän jag skriver om det i mina låtar. Sen lyssnar jag och bara ”åh, fan. Jag vill ha det så, min musik ska vara jag, men det är ju inte helt smärtfritt.

Linnea Henriksson om att vara kvinna i musikbranchen.

Du skrev i samband med releasen av singeln på din blogg att ”det har varit mycket jobb med låten. Det har inte bara varit smärtfritt eller kul.”

Annons

– Ja, ibland eftersom jag skriver som jag gör måste jag vara beredd på att det gör ont också. Sen har jag också jobbat hårt för att spela in min musik på ett nytt sätt, eller egentligen ett gammalt sätt för mig. Med mitt band. Sen jag började med pop har jag bara spelat in med en annan producent och kanske någon enstaka musiker som kallats in. Proddat i datorn. Många låtar har blivit magiska så, men det finns flera som jag börjat älska först när jag tagit dem live – för då blir de ”på riktigt” och låter som jag tänkt dem. Är det meningen att det ska vara fullt ställ är ju ett band det bästa för att spela in det, men budgeten har aldrig tillåtit det. Eller min titel i rummet. Jag har blivit så himla trött på att bli ifrågasatt som producent, som så många kvinnliga artister blir.

–2019 gjorde jag om hur jag släpper musik på många plan och jag bestämmer över min skivbudget själv nu. Och med det min process. Därför kunde jag göra såhär men det har ju inneburit ett helt nytt arbetssätt och det är läskigt. Jag menar, det har ju gått bra innan. Och varit rätt bekvämt också. Det Blev många nätter av solnedgång och soluppgång både för att jobba klart musiken och för att jag inte kunnat somna av alla tankar som kommer när man vågar göra något annorlunda. Det är ju inte så många som spelar in med band idag och hjärnspöken kan säga att det är bättre att bara göra som alla andra. Jag har min A&R Patrik att tacka för mycket stöd. Och samtliga jag tagit in för att slutföra musiken. Det gäller att ha någon som tror på en när man själv börjar bli trött och pank.

Annons

Läs Linneas inlägg om den känslosamma releasen här!

Berätta lite om inspirationen bakom den magiska silverglittriga looken på omslagsbilden!

– Det är för mig en klassisk ”festival-look”. En sån man får fram om man typ googlar festivalsminkning. Jag ville att bilderna skulle kännas som efter ett gig. Sminket är överallt, precis som det ska vara. Det ska synas att man lever. Allt ingår. En lycklig känsla.

Linnea Henriksson aktuell med ny singel.

Kan du ge oss någon hint av vad vi kan förvänta oss av dig i framtiden?

– Jag vill skriva om livet. Det lilla. De där små stunderna som i slutändan är det vi kommer minnas som de största. Vardagen och det vanliga, lyxen vi inte värdesätter nog. Och jag kommer fortsätta ta med mitt band in i studion så folk liksom hör direkt att det är något man vill uppleva live. För det är dit jag längtar. Att få ställa upp instrumenten på scenen, krascha några naglar av roddandet och så välkomna publiken. Gud, va jag längtar dit!

Linnea Henrikssons nya singel En dålig idé finns ute att lyssna på nu!

Annons