Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Linnea Henriksson leder Melodifestivalen 2020: ”Wow!”

03 sep, 2019 
Linnea Henriksson programledare Melodifestivalen 2020
Tillsammans med Lina Hedlund och David Sundin leder Linnea Henriksson Melodifestivalen 2020. För ELLE berättar hon om den stora äran och det faktum att hon ser fram emot att hela Sverige i några veckor nördar ner sig totalt i textformuleringar och tonartshöjningar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I dag avslöjades årets programledare för Melodifestivalen. Och det blir ELLE:s bloggare Linnea Henriksson som rattar melfest-skutan ihop med den tidigare Alcazar-medlemmen Lina Hedlund och programledaren David Sundin.

Under sex veckor beger sig trion ut på turné i Sverige för att tillslut avgöra vilket bidrag som får representera Sverige i Eurovision Song Contest som den här gången hålls i Nederländerna.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Sverigeturnén börjar i Linköping och avslutas i Stockholm.

3 snabba med Linnea Henriksson

Vad kände du när du fick förfrågan om det här jobbuppdraget?

– Först kändes det ju som om någon ringt fel. Ett uppdrag lite för stort för att jag skulle våga drömma om att få frågan, men när det väl landat och ingen skrek ”skoja!” i luren blev jag bara så otroligt glad och peppad. Älskar Mello för den folkfest det är, att alla får vara med. Det finns en kraft större än allt när alla är välkomna. Och som låtskrivare är det ju otroligt kul att hela Sverige i några veckor nördar ner sig totalt i textformuleringar och tonartshöjningar. Det i kombination med att det är vårt största TV-program, den bombastiska showen… Ih!

Annons

Hur känns det att göra det ihop med Lina Hedlund och David Sundin?

– Superroligt! Vi är alla Mellofans sen vi va små och älskar direktsändning. Finns ingen anledning att hålla igen. Älskar Linas scenutstrålning och artisteri, älskar Davids humor och han är så trygg och tydlig som programledare. Bra gäng!

Vad kommer du bidra med i årets mello?

– Allt jag har! Allt! Wow, sicken ära!

Ny bloggare på ELLE

Linnea Henriksson är en av ELLE:s nyaste bloggare. På bloggen kommer hon dela med sig av den spännande resan fram till att melfest drar igång. I sitt inlägg om att hon leder årets festival berättar hon att det fortfarande är två veckor kvar där personer kan skicka in sina låtar. Hon tar därför tillfället i akt att peppa folk att våga skicka in sina bidrag i hopp om att få människor att våga testa sina vingar.

Läs mer:

Linnea Henriksson en av programledarna för Melodifestivalen 2020

Linnea Henriksson börjar blogga på ELLE.se

Linnea Henriksson avslöjar sina bästa beautyknep

Annons