Linnea Henriksson hyllas för Småtjejer: "Viktigaste låten jag gjort"

19 nov, 2018 
AvSofia Börjesson
Linnea Henriksson framför Småtjejer i Så mycket bättre.
Linnea Henriksson hyllas stort efter sin feministiska tolkning av Stors låt Svartskallar, som hon har döpt till Småtjejer. Och hon menar själv att det är den viktigaste låten hon någonsin gjort.
Annons

I en intervju inför Så mycket bättre berättade Linnea Henriksson att hon längtade efter att få visa upp sina tolkningar, och särskilt en av dem.

– Jag har gjort min viktigaste låt någonsin i Så mycket bättre, förklarade hon då.

Linnea Henriksson berättade vidare att det var låten som framfördes under Stors kväll som hon pratade om, och det var tydligt att den betydde något alldeles extra för henne.

– Där säger jag saker som jag inte har lyckats säga med min musik innan, men som verkligen behövde få komma ut.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Nu vet vi vilken av Stors låtar som hon tolkade, och det var Svartskallar. I originalversionen rappar Stor om rasism, men Linnea Henriksson gjorde om låten så att den handlade om feminism och systerskap istället – och hon döpte den till Småtjejer.

Jag känner en kvinna som är chef på värsta storbolaget
Hon skördar lik med sina klackar, hon är riktigt farlig
Hon var blyg när vi var små så lite märkligt är det
Alla säger att hon särat benen

Annons

– utdrag från Småtjejer

I låten både rappar och sjunger Linnea Henriksson, och hennes framförande och låt fick Stor och de andra deltagarna att tappa hakan under avsnittet. Även han kommenterade Linnea Henrikssons låt i en intervju inför Så mycket bättre.

Linnea Henriksson säger att hennes viktigaste låt är hennes tolkning i ditt avsnitt, vad säger du om det?

– Ja, hennes låt var fet alltså. Jag håller med. Och det är samma sak för mig men tvärtom; hennes tolkning av min låt är viktig för mig med, sa han då.

På Linnea Henrikssons sociala medier verkar det inte finnas något stopp på hyllningarna efter avsnittet. Många berättar om gåshud och tårar och hur de kände igen sig i texten. Och i Göteborgspostens recension får hon högsta betyg med motiveringen: ”Tajmingen kunde inte ha varit bättre.”

Klipp: Linnea Henriksson – Småtjejer

https://youtu.be/RCUFSIR1dU4

Annons

Läs mer:

Annons