Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Linda Evangelista berättar: Så förstördes mitt ansikte av ingreppen

28 sep, 2021 
AvJessica Rådne
Linda Evangelista
Linda Evangelista var en av 90-talets stora supermodeller. Idag lever hon isolerad i sviterna av misslyckade skönhetsingrepp. ”Jag blev brutalt vanställd”, berättar hon nu.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
90-talets supermodeller – det här gör de i dagBrand logo
90-talets supermodeller – det här gör de i dag

Som 19-åring blev kanadensiska Linda Evangelista signad till modellagenturen Elite model management i New York. Hennes karriär tog snabbt fart och hon sågs på 90-talet som en stjärna i klass med Cindy Crawford, Noami Campbell, Claudia Schiffer och Tyra Banks, namn som fortfarande är fullt gångbara i branschen. Idag är Linda 56 år men tillskillnad från sina jämnåriga modellvänner har hennes karriär kommit av sig. Nu berättar hon varför.

Skulle frysa bort fett från ansiktet

”Till mina följare som har undrat varför jag inte har arbetat medan mina vänners karriärer blomstrar, anledningen är att jag blev brutalt vanställd”, skriver Linda Evangelista i ett inlägg på Instagram där hon har en miljon följare. Hon fortsätter:

Annons

”Proceduren ledde till motsatsen mot vad man utlovade. Den ökade, snarare än minskade, mina fettceller och lämnade mig permanent vanställd, även efter två smärtsamma, misslyckade, korrigerande operationer. Jag har lämnats att se, med medias ord, ’oigenkännlig’ ut”.

Drabbades av allvarlig biverkning

Proceduren som Linda refererar till är så kallad coolsculpting, en icke-kirurgisk behandling där man fryser bort oönskade fettceller. År 2016 behandlade Linda sitt ansikte med metoden vilket gick fruktansvärt fel och hon utvecklade ”paradoxical adipose hyperplasia”, eller PAH. Det är en allvarlig biverkning som innebär att fettcellerna i det behandlade området blir större istället för mindre. Fettcellerna sväller upp och hårdnar vilket leder till klumpar under huden.

”En sidoeffekt som inte påpekades för mig inför proceduren”, skriver Linda på Instagram.

Supermodellen har stämt behandlaren

linda evangelista på catwalken 1994
Linda Evangelista på catwalken 1994.

Hon går in på hur PAH har lett till att hon inte längre kan försörja sig som modell.

Annons

”Inte nog med att det har förstört min försörjning, det har försatt mig i en djup depression, otröstlig sorg, och på botten av självhat. Jag har på grund av detta blivit en eremit”, skriver hon.

Linda Evangelista har stämt företaget som utförde proceduren. Hon önskar inget hellre än att kunna gå med huvudet högt igen, skriver hon.

”Trots att jag inte ser ut som mig själv längre”.

Så ser Linda Evangelista ut idag

Sedan ingreppet har Linda legat lågt. På Instagram postar hon i huvudsak bilder från sin storhetstid på catwalken. År 2019 lade hon upp ett gäng selfies där ansiktet var delvist täckt.

Så här ser Linda Evangelista ut idag:

bild från linda evangelistas instagram
Linda Evangelista postar numer bilder med delvist täckt ansikte.
Annons
bild från linda evangelistas instagram
Hattar skuggar panna och kragar döljer hals.
bild från linda evangelistas instagram
Linda bär solglasögon och scarf för att täcka ansiktet.
Annons

Foto: TT, Instagram

Källa: Expressen

TV: Linda Evangelista – 5 saker du inte visste om supermodellenBrand logo
TV: Linda Evangelista – 5 saker du inte visste om supermodellen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons