Lena Dunhams kryptiska besked om framtiden för Girls

Lena Dunhams kryptiska besked om framtiden för Girls

Snart börjar sista säsongen av succéserien Girls att rulla på HBO. Fansen sörjer. Men nu öppnar Girls skapare, Lena Dunham, upp för en det kan tänkas bli en fortsättning. Dock inte i serieform.
03 februari, 2017

För fem år sedan, i april 2012, hade serien Girls premiär på HBO. Serien är, som bekant, skapad av Lena Dunham och handligen kretsar kring en grupp vänner i 20-årsåldern i New York. Under Girls fem säsonger har vi fått följa huvudkaraktärerna Marnie, Jessa, Hannah och Shoshanna genom livets med- och motgångar. Nästa vecka är det dags igen. Den 12 februari har seriens sjätte, och sista, säsong premiär i USA. Måndagen den 13 januari finns den första episoden att streama i Sverige.

Fansen sörjer, förstås, att serien går mot sitt slut. Nu öppnar dock Lena Dunham upp för en eventuell fortsättning av Girls. I en intervju med The Hollywood Reporter får Lena frågan om hur framtiden ser ut. Man börjar diskutera om det kan bli tal om en eventuell film. Det är mer än fråga om när än om, slår Lena Dunham fast i intervjun.

– Oh, vi gör en film. Jag vill bara ge karaktärerna så pass mycket space att de kommer att vara på ett helt nytt ställe än där vi lämnade dem.

Lena fortsätter:

– Men om HBO kunde betala för två Sex and the City-filmer borde de kunna betala för en Girls-film.

Foto HBO