Lena Dunham visar upp pojkvännen på röda mattan för första gången

Lena Dunham Luis Felber

TT
Girls-stjärnan Lena Dunham har tidigare berättat om det tuffa uppbrottet från ex-pojkvännen Jack Antonoff. Fyra år senare visare hon upp nya kärleken på röda mattan-debuten i London.
03 augusti, 2021
5 saker du kanske inte visste om Lena Dunham
0:57

Efter reklamen: 5 saker du kanske inte visste om Lena Dunham

(0:57)

Slå på ljud

Girls-skaparen Lena Dunham är känd för att porträttera de unga vuxna årens känsloliv och kärleksproblem. HBO-serien med sju hyllade säsonger om 20-åriga Hannah, Jessa, Shosannah och Marnie är emellanåt baserad på Lena Dunhams egna erfarenheter. Strax efter serien nått sitt finalavsnitt 2017 gjorde hon även slut med dåvarande pojkvännen Jack Antonoff efter fem år tillsammans.

Skrev om uppbrottet i Vouge

Efter splittringen från expojkvännen skrev Dunham en djup och ärlig essä i Vouge om uppbrottet som tagit plats i december tidigare år.

”‘Jag kommer att dö ensam’ är en refräng ofta uttalad av kvinnor, med en typ av tragikomisk självmedvetenhet efter en dålig dejt eller uppbrottet av en kort romans eller adoptionen av en katt. Jag kan inte räkna hur många gånger romcoms har utgått från den premissen (en kvinna som underkastat sig till ett liv av hämtmat, billigt Chardonnay och märkliga pyjamasar). Men även om orden är sagda med en skämtsam ton är de präglade av ett hemskt förtryck, som om ensamhet är en ö som du straffas till att bli strandsatt på efter att du misslyckat anpassa dig själv till romantisk kärlek. Ensamhet är en plats där ingen vill åka på semester, ännu mindre bo permanent.” skrev Lena Dunham då.

Bekräftade nya kärleken i Juni

Men ett par år senare har kärleken letat sig in i Lena Dunhams liv på nytt. I juni skrev hon på Instagram om den nya personen som skakat om hennes liv.

”När jag var tre veckor gammal i downtown Manhattan hade jag ingen aning om att en bebis höll på att födas i England (inte minst Winchester!) som sedan skulle komma in i mitt liv - i en limegrön fleece snood - och utmana så många av mina övertygelser om mig själv och världen med en magisk frigjordhet.” skrev hon i samband med födelsedagsfirandet av den nya pojkvännen Luis.

”Jag är den lyckligaste” fortsatte hon innan hon la till låttexten från The Zombies This is our Year: “The warmth of your love is like the warmth of the sun and this will be our year, took a long time to come.”

Visade upp nya pojkvännen Luis i London

Nu syns Lena Dunham för första gången tillsammans med pojkvännen på deras röda mattan debut. Luis Felber som även går under artistnamnet Attawalpa var inte heller blyg med att visa upp kärleken för nya flickvännen under Sundance filmfestival i London.

Lena Dunham tillsammans med pojkvännen Luis Felber

Lena Dunham tillsammans med pojkvännen Luis Felber

Matt Crossick

Foto: TT