Laleh Pourkarim om varför hon valt att vara så privat

18 nov, 2021 
AvElin Jonsson
AvElin Jonsson
laleh om familjen och döden
I en ny intervju öppnar Laleh upp om varför hon valt att hålla så hårt om sitt privatliv, och om varför hon inte kan tala öppet om sina döda familjemedlemmar.
Annons
Laleh Pourkarim i Renées brygga
Laleh Pourkarim i Renées brygga

Nu berättar singelaktuella artisten Laleh Pourkarim, 39, om anledningen till att hon valt att vara så privat, och hon öppnar upp om den svåra tiden efter att hennes mamma gått bort. Det tog flera år innan Laleh kunde prata om sin mammas död offentligt.

– Min mamma var så här, hon brydde sig inte om vad någon tyckte! Hon var som ett tåg som bara körde. Sen är jag inte lika cool som min mamma, skrattar Laleh när hon minns tillbaka på sin mamma Atef Pourkarim som gick bort 2013.

– Men jag ska försöka bli lika cool som min mamma, fortsätter hon i TV4-programmet Efter fem.

Laleh håller hårt om sitt privatliv

I programmet gör Tilde de Paula Eby klart, att när Lalehs mamma gick bort blev Laleh ensam kvar i sin grundfamilj. Lalehs pappa dog i en drunkningsolycka redan när hon var 12 år, hennes mamma dog för åtta år sedan och hennes bror dog innan familjen flydde från Iran.

Annons

Tilde de Paula Eby frågar hur det kommer sig att Laleh inte vill prata öppet om dödsfallen, och om varför hon valt att hålla så hårt i sitt privatliv.

– Det där är något instinktivt, och något intuitivt... Som bara är. ”Det där är på något sätt mitt”...

– Och så ska man gå in på det, jag kommer aldrig kunna få plats med det. Jag skulle aldrig kunna portionera ut så stora människor, så stora händelser i små doser som skulle kunna få plats.

Laleh: Känns som att jag får en roll jag inte vill ha

Laleh berättar att den överväldigande känslan som inte går att dela med sig av infann sig när hennes mamma gick bort 2013.

– Det tog ju flera år innan det kom ut att hon hade gått bort. Och det var såhär att man under dom året hade velat typ: ”Det här har hänt! Och det var därför det här hände, och det var därför det här tog sådan tid och det var därför det där inte blev klart”, säger hon och fortsätter förklara:

Annons

– Man vill ju förklara vad som hänt, men jag känner samtidigt att jag kommer uppleva det som att jag måste förklara mig. Mer än att jag berättar någonting. Jag vet inte varför men det känns som att även med min bakgrund med flykt-historien och allt det här. Då känns det mer som att jag håller på och förklarar någonting, att jag håller på och ursäktar mig, såhär ”Det här hände mig, och därför därför”, förklarar hon och förtydligar:

– Och där känner jag att jag får en roll, som jag inte vill ha.

Lalehs ord om döda pappan

Döden har varit väldigt närvarande i Laleh och hennes familjs liv. Som liten dog hennes bror av ett hjärtfel, och när artisten var tolv år dog hennes pappa Houshang – när han skulle rädda en kvinna som höll på att drunkna. I Reneés brygga berättade Laleh att det var typiskt honom att tänka på andra först.

– Det var också en stor konflikt hemma, för han var lite så att han skulle ge bort allting. ”Vi behöver inte, ge det till dem”, och mamma ba: ”Men det här är mitt armband” eller vad det kunde vara. Så det fanns alltid sådana diskussioner om vad är godhet, säger artisten.

laleh

Foto: TT

Annons