Laleh blir första svenska kvinnliga soloakten på Ullevi i Göteborg

08 jun, 2021 
AvJessica Rådne
AvJessica Rådne
laleh
Nästa sommar fyller Laleh 40 år. Det firar hon med att som första kvinnliga svenska soloartist inta Ulleviscenen.
Annons
Laleh Pourkarim i Renées brygga
Laleh Pourkarim i Renées brygga

Spelningen sker på Ullevi i Göteborg den 10 juni 2022. Laleh som är uppvuxen i Göteborg berättar i en intervju med Aftonbladet att hon har en speciell plats i hjärtat för just den här jätterenan.

– Eftersom jag var en fotbollstjej så var det ju Gothia Cup varje år. För mig betyder Ullevi sommar och att flirta med pojkar från andra länder haha! säger hon till tidningen. Laleh fortsätter:

– När jag flyttade hemifrån och in till Göteborg så var jag inneboende hos en man som kallades för Pempe. Han hejade på Gais och vi gick ibland på matcher tillsammans med hans son som var i min ålder. Vi har fortfarande kontakt och det känns roligt att han ska få komma till Ullevi och se mig.

Annons

”Det är nya tider nu”

Spelningen gör Laleh historisk. Hon är den första kvinnliga svenska soloartisten att uppträda på Ullevis scen. Från det internationella gardet av kvinnor som gjort det före henne finns namn som Madonna och Tina Turner.

– Jag vill verkligen göra en jättestor konsert med många entiteter och orkestrar. Det kommer att bli både intimt och stort, jag slår på stora trumman. Jag har idéer om hur jag vill ha det. När jag går på konsert vill jag att det ska hända något i varje låt. Jag vill ha kul och få textrader att komma till liv, berättar hon vidare.

I en intervju med SVT Nyheter säger Laleh att det är på tiden att hon spelar på arenan.

– På ett sätt förstår jag att det är lite speciellt. Men samtidigt ska man vara glad för det betyder att det är nya tider nu. Det är en ny epok och i det här området kan vi gå vidare.

Då släpps biljetterna till Laleh på Ullevi 2022

Laleh som är uppvuxen med en ensamstående mamma och liten släkt berättar i intervjun med SVT Nyheter att hon saknat relationen till publiken under coronapandemin. De är som hennes familj och det ska därför bli extra roligt att slå till med en brakspelning.

Annons

– Min relation till publiken är som att vi känner samma ensamhet och gemenskap. Vi står under samma stjärnhimmel och håller varandra i handen, säger hon.

Laleh bor till vardags i Los Anngeles och är aktuell med nya singeln Change. Biljetterna till spelningen på Ullevi släpps den 10 juni 2021.

Foto: TT

Annons