Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Lady Gaga i ny storfilm om mordet på Gucci

04 nov, 2019 
AvNina Nyström
Lady Gaga Gucci
Efter succén med A star is born, spelar Lady Gaga huvudrollen i en ny storfilm – om mordet på den tidigare chefen för modehuset Gucci, Maurizio Gucci. Lady Gaga spelar rollen som hans före detta hustru Patrizia Reggiani, som dömdes för att ha legat bakom mordet på ex-maken. Här är allt du behöver veta om filmen och historien bakom dramat.
Annons
Lady Gagas mest minnesvärda looks på röda mattanBrand logo
Lady Gagas mest minnesvärda looks på röda mattan

Den långa och infekterade konflikten hade sin början redan 1985, när Maurizio efter två barn och 12 år som gifta, lämnade Patrizia för en yngre kvinna. Under åren hade dramat kring exmakarna många turer, men det dröjde ända till 1995 innan han, 46 år gammal, mördades i ett beställningsjobb i klassisk maffiastil utanför sitt kontor i Milano.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

​Maurizio Gucci innan sin död och Patrizia Reggiani under rättegången.
​Maurizio Gucci innan sin död och Patrizia Reggiani under rättegången. Foto: Stefano Rellandini

Patrizia fick namnet ”Svarta änkan”

Det tog dock tid för fallet att lösas, och inte förrän 1997 arresterades Patrizia och fyra andra, däribland skytten, för mordet. Under rättegången döptes hon snabbt till ”Svarta änkan” av pressen. Trots att Patrizia öppet hotat att mörda Maurizio efter separationen, har hon alltid förnekat anklagelserna. Parets två döttrar, som nu är i fyrtioårsåldern, har under åren tagit mammans parti, åtminstone offentligt.

Annons

Maurizio skulle gifta sig med ny kvinna

En av anledningarna till att mordet utfördes när det gjorde det, sägs ha varit att Maurizio Gucci skulle gifta sig med en ny kvinna; Paola Franchi, som han levt med i fem år. Patricia stod inte ut med tanken på att någon annan skulle ta platsen som fru Maurizio Gucci, och var också orolig över att giftermålet skulle påverka döttrarnas arv. (Maurizio Gucci var sonson till Guccis grundare Guccio Gucci.)

Patrizia Reggiani avtjänade 18 år i fängelse innan hon släpptes fri 2006. Ett av villkoren för frigivelsen var att hon skulle arbeta – något hon tidigare aldrig gjort. Först tackade hon nej till erbjudandet – hon föredrog att sitta kvar bakom lås och bom. Men så erbjöd sig det exklusiva smyckesföretaget Bozart att ta henne under sina vingar, något som tydligen dög, och under flera år arbetade hon som modekonsult för företaget.

Patrizia Reggiani på stan 2019
Patrizia Reggiani ute på stan 2019. Foto: Mimmo Carriero

Filmen regisseras av Ridley Scott

Manuset till filmen baseras på boken The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed av Sara Gay Forden. Filmen regisseras av Ridley Scott, som ligger bakom filmer som bland annat American Gangster och Gladiator.

Annons

Enligt Harpers Bazaar har filmen varit i planeringsstadiet i över ett decennium och bland annat Angelina Jolie har tidigare varit på tal för rollen som Patrizia Reggiani. När filmen har premiär är ännu inte klart.

Bildkälla: TT (Lady Gaga: Mario Anzouni)

Läs mer: 

Annons