Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Lady Gaga-film kritiseras av familjen Gucci

16 apr, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
AvSimon Nilsson Larsson
Lady Gaga i rollen som Patrizia Reggiani.
Senare i år är det tänkt att House of Gucci ska ha premiär.
Redan nu har filmen, där bland andra Lady Gaga, Adam Driver och Al Pacino är med, fått kritik.
Och den kommer från modefamiljen själv.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se Lady Gagas nationalsång på Bidens installationBrand logo
Se Lady Gagas nationalsång på Bidens installation

Patrizia Gucci är barnbarnsbarn till modehusets grundare Guccio Gucci och hon reagerar nu starkt på den film som nu spelas in om ett mörkt kapitel i familjens historia.

House of Gucci kommer att skildra torpedmordet på Maurizio Gucci och baseras på boken Gucci, The true story of a successful dynasty från 2015. Gärningsmannen är okänd, men hans exfru Patrizia Reggiani (ej att förväxla med den nu upprörda Gucci-ättlingen) dömdes till 16 år i fängelse för att ha beställt mordet.

Reggiani kommer att spelas av Lady Gaga, och Adam Driver kommer att spela Maurizio Gucci. På rollistan finns också skådespelare som Jared Leto, Salma Hayek och Jeremy Irons. Regissör är Ridley Scott.

Annons

Ilskan över filmen

Med så stora namn kopplade till filmen och med en så spännande historia är det nog många som ser fram emot House of Gucci. Men det gör alltså inte Patrizia Gucci.

– Vi är verkligen besvikna. Jag talar för familjen. De stjäl vår identitet som familj för att egen vinning, för att öka inkomsten i Hollywoods system. Vår familj har en privat identitet. Vi kan prata om allt, men det finns en gräns som inte kan överstigas, säger hon till nyhetsbyrån AP.

Förutom själva premissen för filmen har Patrizia Gucci svårt för castingen. Framför allt när det kommer till att Al Pacino ska spela hennes farfar Aldo Gucci. Hon har sett paparazzibilder från inspelningen och är allt annat än övertygad.

– Min farfar var en väldigt stilig man, som alla Guccis, och väldigt lång med blå ögon och en väldig elegans. Han spelas av Al Pacino, som inte direkt är särskilt lång till att börja med, och på bilden ser av tjock och kort ut med polisonger, riktigt ful. Det är skamligt, för han liknar inte honom alls, säger hon.

Försöker få kontakt med Ridley Scotts fru

Patrizia Gucci säger också att hon försökt få kontakt med regissörens fru Giannina Facio för att få klarhet i hur filmen kommer att te sig, men hon har inte fått någon återkoppling. AP ska heller inte ha fått svar från Ridley Scotts produktionsbolag.

Guccio Guccis barnbarnsbarn säger att familjen ska se filmen innan de bestämmer sig för om de ska vidta några åtgärder.

House of Gucci planeras att ha premiär i november i år.

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons