Ladda upp inför Fashion Week Stockholm med dessa modefilmer

Ladda upp inför Fashion Week Stockholm med dessa modefilmer

I morgon drar modeveckan igång här i Stockholm. Behöver du komma i stämning inför visningarna? Kolla in dessa modegodbitar på Netflix.
30 augusti, 2017

Iris

I den här dokumentären får man möta en färgsprakande 93-åring med en egen uppfattning om vad som definierar personlig stil och trender. Iris är en ikon i branschen och har fortfarande stort inflytande över modevärlden.

Girlboss

I den moderiktiga originalserien som baseras på en verklig historia, och en bok med samma namn, från Netflix får man följa Sophias resa från när hon förlorar jobbet och vräks från sin lägenhet. Men efter ett besök på en second handbutik, en idé om något större och mycket hårt arbete vänder allt!

Jeremy Scott: The people’s Designer

Den här dokumentären kartlägger modedesignern Jeremy Scotts resa från sina enkla rötter på en gård i Missouri till creative director på det lekfulla modehuset Moschino.

Mad Men

I den nästintill kultförklarade serien Mad Men får man följa reklambyråernas uppsving på Manhattan under 1960-70 talet och dess tidstypiska klädmode. Hänförs av stiliga kostymer, kreationer och välfriserade frisyrer på såväl männen och kvinnorna i serien.

Cut from a Different Cloth

Denna dokumentär följer modeimperiet Superdrys grundare när de samarbetar med skådespelaren Idris Elba under lanseringen av en ny klädkollektion.

Foto Netflix