Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Kylie Minogue och Peggy Gou är musikvärldens nya bästisar

23 maj, 2022 
AvRedaktionen ELLE
Peggy Gou och Kylie Minogue i Cannes
La-la-la-la-la-la-la-la. Ringer det en klocka? I år är det 21 år sedan Kylie Minogues låt Can't get you out of my head släpptes – och nu finns hitlåten i remixad nyversion signerad dj:n Peggy Gou ihop med Magnum.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Här är 2022 års glassnyheter från GB – släpper sex nya smakerBrand logo
Här är 2022 års glassnyheter från GB – släpper sex nya smaker

Artistvärldens nyaste BFF:s är minst sagt popikonen Kylie Minogue och dj:n och producenten Peggy Gou. Kanske har du hört den nya remixen på Kylies Can’t get you out of my head signerad Peggy? Hitlåten från 2001 har nämligen fått en nyversion, inklusive en remixad musikvideo såhär 21 år senare.

Anledningen är att duon är årets profiler hos Magnum. Under flaggen remixed classics presenterade de sitt samarbete på en presskonferens under filmfestivalen i Cannes. ELLE var på plats bland fotoblixtar, glass och palmer. Och det blev tydligt att duon kommer bra överens – instant sisterhood, för att använda Clara Amfos ord. Den brittiska radioprogramledaren höll i presskonferensen där Peggy Gou avslöjade att hon varit nervös inför sitt uppdrag.

Kylie Minogue och Peggy Gou i Cannes
Radiopersonligheten Clara Amfo intervjuar Kylie Minogue och Peggy Gou på presskonferensen i Cannes.

– Jag tror att alla kan hålla med om att det är en låt som du inte kan få ut ur ditt huvud, sa Peggy Gou från scenen och publiken fnissade innan hon fortsatte:

Annons

– Det har varit en stor ära för mig att få remixa den. Jag ska inte ljuga, jag kände press. Alla sa ”Hur ska du göra den här låten bättre?”. Men för mig handlade det inte om att göra den bättre, utan annorlunda. Att få sitta här med Kylie är en sån ära.

Kylie Minogue verkade minst lika imponerad över att Peggy Gou tagit sig an låten. Under presskonferensen fnissade de ihop och gav varandra beröm. Senare bjöd de även på synkroniserad dans.

Redan 2001 föll Kylie pladask för hitlåten.

– Jag älskade den 20 sekunder in och kunde inte vänta på att få spela in den. Ibland i livet känns det som att planeterna linjerar och så kändes det då, sa hon på scen bredvid Peggy.

Kylie Minogue och Peggy Gou om musikbranschen

Ett pågående fenomen är att Kylie Minogues musik trendar på Tiktok nu, flera decennium efter att den släppts.

– Det har varit otroligt. Det är så rörande att den fortfarande resonerar hos folk, att folk älskar den och gör sina egna tolkningar. Jag älskar demografin på mina konserter. Jag har 6-åringar, möhippor och dragqueens, sa hon.

Kylie Minogue och Peggy Gou i Cannes
Kylie Minogue och Peggy Gou anländer till presskonferensen och poserade ihop framför (de många!) kamerorna.

Kylie, känner du din påverkan hos den nya generationens popstjärnor?

– Jag är glad över att kunna säga att jag faktiskt gör det. Det finns stunder och glimtar av både det ljudmässiga och visuella. Och det finns mycket att välja på under 35 års karriär. För mig finns det många eror inom den tiden.

Annons

Peggy, du har sagt att musikindustrin fortfarande är väldigt mansdominerad. Vilken är den största utmaningen du har överkommit som kvinnlig artist och hur tror du att din talang inspirerar nästa generation till förändring?

– Mitt korta svar är att man kan säga att det är en mansdominerad bransch men jag ser förändringen. Och personligen, på mina konserter får jag feedback. Det är mer tjejer än killar där. Jag har upplevt upp- och nedgångar. Sättet att visa att du gör det bra är att fokusera på dig, att njuta av det och att fortsätta.

Har en glasstatuering

Duon fick också frågan om hur deras idealsommardag ser ut.

– Att vara nära vattnet, nära havet är en sann lyx. Jag är ju från Australien så jag är lite av ett beach-kid, sa Kylie.

– Jag älskar sommaren, jag föddes på sommaren och jag reser mycket men jagar alltid sommaren, sa Peggy.

Dessutom avslöjade Peggy att hon älskar glass och faktiskt har en tatuering på ena armen som lyder ”I scream, you scream, we all scream for ice cream”.

– Jag har faktiskt en felstavning, jag var full, haha!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons