Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Kylie Jenners ilska efter Forbes anklagelser: ”Lögner”

01 jun, 2020 
AvStina Dahlgren
Kylie Jenner närbild allvarlig
Tidningen Forbes menar att Kylie Jenner ljugit sig till titeln som världens yngsta miljardär. Nu slår stjärnan tillbaka och hennes advokater kräver att tidningen tar tillbaka anklagelserna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Allt du behöver veta om Kylie JennerBrand logo
Allt du behöver veta om Kylie Jenner

 

Kylie Jenner, 22, är den yngsta i familjen Kardashian-Jenners syskonskara. Hon gjorde sig känd som realitystjärna i tv-serien Familjen Kardashian redan som 10-åring, men höll då något lägre profil än storasystrarna Kim, Kourtney och Khloé Kardashian som var de som stod i fokus.

Utsågs till världens yngsta miljardär

I dag har rollerna ändrats och Kylie Jenner är numera en av de mest omskrivna i familjen. Hon har tjänat miljoner på sitt eget sminkmärket Kylie Cosmetics som hon startade 2015. Företaget i kombination med realityserien samt hennes framgångar på sociala medier gjorde att hon förra året blev utsett till världens yngsta miljardär av den ansedda tidningen Forbes.

– Jag förväntade mig ingenting, jag hade aldrig kunnat förutse framtiden. Men erkännandet känns riktigt bra, det är en fin klapp på axeln, sa Kylie Jenner till tidningen då.

Forbes tar tillbaka titeln från Kylie Jenner

Nu tar Forbes tillbaka allting och menar att Kylie medvetet har ljugit om sitt sminkmärkes framgångar och därmed vilselett media. Titeln som världens yngsta miljardär tar de tillbaka.

Annons

Det är i en granskning som Forbes publicerade förra veckan de avslöjar att Kylie Jenners sminkföretag med stor sannolikhet aldrig varit så pass framgångsrikt som hon påstått. De beskriver i sin artikel hur familjen Kardashian-Jenners pr-avdelning, med mamma Kris Jenner i spetsen, i åratal har uppvaktat tidningen med siffror som skulle peka på att lillasystern var på god väg att bli miljardär – något som sedan Forbes experter själva ansåg trovärdigt då de 2019 utsåg henne till världens yngsta miljardär.

Så upptäckte Forbes missen

Hösten 2019 köpte skönhetsföretaget Coty 51% av aktierna i Kylie Cosmetics. När de ett halvår senare presenterade hur mycket Kylie Cosmetics hade vuxit i deras ägo anade Forbes att något inte stod rätt till. Coty sa att försäljningen nu generade kring 125 miljoner dollar per år, en knapp tredjedel av vad Jenner själv hade uppgett till tidningen tidigare. Samtidigt menade de nya ägarna att försäljningen hade gått kraftigt uppåt, något som inte gick ihop.

Kylie Jenner står framför smink av märket Kylie Cosmetics
Forbes menar att Kylie Jenner ljugit om siffrorna för Kylie Cosmetics.

I sin artikel konstaterar Forbes att enda förklaringen är att Kylie Cosmetics antingen rasat i värde strax innan de blev uppköpta, vilket verkar högst osannolikt enligt dem, eller att Jenner i åratal blåst upp sina siffror. De menar bland annat att Kylie och hennes revisorer förfalskat skattedeklarationer. Avslutningsvis skriver de att Kylie Jenner inte längre anses vara miljardär utan att hennes förmögenhet istället ligger på cirka 900 miljoner kronor.

Annons

Kylie Jenner tar hjälp av advokater

Dagen efter twittrade Kylie Jenner själv om artikeln.

”Vad vaknar jag ens upp till? Jag trodde att det här var en ansedd sajt. Allt jag ser är en rad felaktiga uttalanden och obevisade antaganden. Jag har aldrig bett om någon titel eller försökt att ljuga mig till det här, NÅGONSIN. Punkt.”

Hon skrev också att hon hade hundra andra saker hon brydde sig mer om just nu än pengar. Helt brydd över artikeln verkar hon dock inte vara. Nu har hon nämligen kopplat in advokater. I ett uttalande till den amerikanska sajten TMZ uttrycker hennes advokat Michael Klump sin ilska.

– Vi har granskat Forbes artikel där de anklagar Kylie för att bedriva bedrägeri och ’en härva av lögner’ för att blåsa upp sin förmögenhet. Artikeln är fylld av lögner. Forbes anklagelse om att Kylie och hennes revisorer förfalskat skattedeklarationer är otvetydigt felaktigt och vi kräver att Forbes omedelbart och offentligt drar tillbaka det och de andra uttalandena”, säger han och fortsätter:

– Det är sorgligt att Forbes dedikerat tre reportrar till att undersöka effekten av coronaviruskrisen på Kylie Jenners förmögenhet. Vi hade inte förväntat oss det av en supermarket-tabloid, än mindre av Forbes.

Foto: TT

LÄS MER:

Titta in! Här är Kylie Jenners nya lyxhus i Los Angeles

Vem är Anastasia Karanikolaou? 7 fakta om Kylie Jenners BFF

Kylie Jenner visar upp sitt riktiga hår – utan peruk och extensions

Annons