Kylie Jenner är fortfarande den yngsta miljardären i världen

Kylie Jenner är fortfarande den yngsta miljardären i världen

Kylie Jenner skrev historia när hon som 21-åring toppade Forbes lista över världens yngsta dollarmiljardärer – och det kan hon fortsätta att skryta med!
09 april, 2020
Kvinnorna som tjänar mest i Hollywood
Slå på ljud

Kylie Jenner är vid 22 års ålder en av världens mest framgångsrika entreprenörer. Realitystjärnan, som har över 169 miljoner följare på Instagram, lanserade 2015 sminkföretaget Kylie Cosmetics – en framgångssaga ingen hade kunnat förutspå. Den allra första produkten, Kylie Lip Kit, sålde slut på nolltid och sedan dess har försäljningen gått som på räls.

I slutet av förra året valde Kylie Jenner att sälja stora delar av Kylie Cosmetics, en försäljning som landade på hela 5,6 miljarder kronor. Köparen, företaget Coty, äger nu 51 procent av sminkmärket. Jenner och hennes team ska dock vara fortsatt ansvariga för såväl produktutveckling som den kreativa delen:

– Det är så spännande att bli partner med Coty och nå ut till ännu fler fans av Kylie Cosmetics och Kylie Skin. Med det här partnerskapet kan jag och mitt team fokusera på utvecklingen av varje produkt, samtidigt som vi bygger ett märke med förhoppningen att bli ett internationellt och mäktigt skönhetshus, sa Kylie Jenner i ett pressmeddelande när försäljningen blev officiell.

Toppar Forbes lista för andra året i rad

I mars förra året skrev Kylie Jenner historia när hon, bara 21 år gammal, toppade tidningen Forbes lista över världens yngsta dollarmiljardärer genom tiderna. Hon besegrade därmed Facebook-grundaren Mark Zuckerberg, som blev miljardär vid 23 års ålder.

I Forbes lista för 2020 som precis släppts sitter hon kvar på tronen som världens yngsta dollarmiljardär:

– Jag förväntade mig verkligen inte det här. Och jag kunde inte förutse den här förmögenheten, men erkännandet känns väldigt bra. Det är en fin klapp på axeln, sa Kylie Jenner till tidningen när hon knep förstaplatsen 2019.

Hon är nu en av tio miljardärer i hela världen under 30 år!

Sminka dig som Kylie Jenner – här är hennes bästa skönhetstips:

Foto: Justin Lane//TT

LÄS MER: 

Se Kylie Jenners naturliga frisyr i hemmakarantänen

Nu kan du hyra Kylie Jenners hus på Bahamas

Allt om familjen Kardashian – skandaler, kärlek och pengar