Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Kungligheter som gjort otippade gästspel i tv-serier och filmer

20 okt, 2021 
AvNina Nyström
AvNina Nyström
Drottning Elizabeth och James Bond
Visste du att Drottning Elizabeth spelat mot James Bond, Harry & William varit med i Star Wars och Fergie gjort en roll i Vänner? Se den brittiska kungafamiljens alla cameos här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kungligheter då och nuBrand logo
Kungligheter då och nu

Att Meghan Markle var känd skådis innan hon träffade Harry, det vet vi. Men, hon är faktiskt inte den enda kungligheten som haft en roll i en serie eller film. Trots att kungligheterna har strikta regler att följa och är noga med var de väljer att synas, så har den brittiska kungafamiljen (som ju ändå är den som fångar mest uppmärksamhet i världen) gjort gästspel i ett flertal välkända produktioner. Kolla här!

Fergie hänger med Joey i Vänner, 2008

Fergie hänger med Joey i Vänner, 2008

Prins Andrews exfru Sarah Ferguson, hertiginnan av York, gjorde ett inhopp i Vänner, under avsnittet då Ross gifter sig i London. Minns du? När Joey är ute och turistar springer han på Fergie och ber henne spela in en videohälsning till de andra. Se mer om scenen 2.30 in i klippet nedan.

Annons

Drottning Elizabeth möter James Bond, 2012

Drottning Elizabeth möter James Bond, 2012

Det här är ingen "riktig" filmroll, men definitivt för bra för att inte ha med på listan. Queen Elizabeth är ju känd för sin humor och vid öppningen av OS i London 2012 gjorde den då 86-åriga drottningen en storslagen entré, när hon ”hoppade fallskärm” ner på stadion tillsammans med James Bond!

Scenen var förinspelad och började med att Bond hämtar henne vid Buckingham Palace. Drottningen var mycket road av inspelningen och ska ha krävt att få säga den ikoniska repliken ”Good evening Mr Bond”.
"Klart jag måste säga något, han kommer ju och räddar mig” menade hon.

Annons

Och nja, vi tror kanske inte att drottningen på riktigt kastade sig ut från helikoptern sida vid sida med Daniel Craig – men visst är det ett kungligt(!) initiativ! Se hela klippet nedan.

Prins William och Prins Harry i Star Wars, 2017

Prins William och Prins Harry i Star Wars, 2017

Prins William och Prins Harry var faktiskt med och gästspelade i Star Wars: The Last Jedi 2017! Men, tyvärr kan du inte se dem – de spelade nämligen stormtroopers. Avslöjandet om prinsarnas hemliga cameo kom från skådespelaren John Boyega, som i en intervju med BBC Radio berättade att Harry och William var bland de stormtroopers som skulle tillrättavisa Finn och DJ när de smyger på ett empire ship.

Annons

Ingen vet alltså exakt vilka som är just de två, och det ryktas faktiskt också om att de senare ska ha blivit bortklippta ur själva filmen, eftersom de var längre än de andra i casten, och alltså stack ut för mycket. Oavsett – kul grej ändå!

Prinsessan Beatrice i The Young Victoria, 2009

Prinsessan Beatrice i The Young Victoria, 2009

Prinsessan Beatrice var den första kungligheten i tronföljden att medverka i en icke dokumentär produktion. Tidigare hade man varit mycket restriktiv med liknande framträdanden. Men, eftersom The Young Victoria berättade historien om en av hennes egna förfäder fick Beatrice lov att avvika från reglerna och medverka i filmen.

Rollen var liten och hon hade inga repliker, men ändå ett stort steg! En annan av anledningarna till hennes medverkan är säkert att hennes mamma Sarah, hertiginnan av York, arbetade som producent för filmen.

Foto: TT

Inspirerat av: Honey Nine

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons