Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Kronprinsessan Victorias reaktion på svenska versionen av The Crown

03 jan, 2022 
AvElin Jonsson
AvElin Jonsson
Fotograftt
Kronprinsessan-victoria-om-tv4-serien-om-kungahuset-
”Det känns väldigt märkligt”, säger kronprinsessan Victoria när planerade TV4-serien om kungafamiljen kommer på tal. Samtidigt gör hon skämtsamt klart att hon planerar resa utomlands när den väl har premiär.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Året med kungafamiljen 2021Brand logo
Året med kungafamiljen 2021

I början av förra året kom beskedet att TV4 och C More planerar inför en tv-serie i stil med Netflix-serien The Crown – fast nu skulle handlingen kretsa kring den svenska kungafamiljen.

Planerad premiär för serien, som går under arbetsnamnet Monarki, är senare i år, 2022. Serien ska ta avstamp strax efter att kung Carl Gustaf mist sin pappa, kronprins Gustaf Adolf, i flygolyckan 1947. Sedan är det sagt att man ska få följa kung Carl Gustafs liv under uppväxten.

Manusförfattaren: Bra att hålla avstånd till kungafamiljen

Författaren Åsa Lantz står för manus och idé. Åsa Lantz har tidigare skrivit manus till bland annat SVT-serien Selma. TV4 och C More-serien kommer ha mer fokus på relationer än vad som är fallet i The Crown som skildrar det brittiska kungahuset.

Annons

– När man börjar nysta så upptäcker man att Bernadottefamiljens moderna historia är en makalöst fascinerande familjekrönika som rymmer allt, förklarade Åsa Lantz till Dagens Nyheter förra året.

Manusförfattaren berättade även att hon dock inte kommer ha enskilda samtal med några från kungafamiljen.

– Jag har förstås haft kontakt med och intervjuat personer i kungens närhet och fått visningar av Stockholms slott. Däremot tror jag att det är bra med lite avstånd till familjemedlemmarna för att hålla sig helt fri och inte börja ta hänsyn till enskilda personer.

Kronprinsessan vill inte porträtteras i serien: ”Känns märkligt”

Vad gäller kungahuset och personerna som kommer skildras i serien, säger kronprinsessan Victoria nu sitt. I en lång intervju med Svenska Dagbladet uttrycker hon skepsis samtidigt som hon ”suckar lätt”.

– Ja, alltså för den som blir porträtterad kommer det alltid att kännas väldigt märkligt, så det känns väl så där. Hur kan det möjligen bli rätt? Det är svårt att ta sig an, särskilt när personerna lever, säger hon till tidningen samtidigt som hon gör klart att hon inte vill spekulera i vem som kan tänkas spela rollen som henne själv.

Kronprinsessan Victoria vill helst inte bli porträtterad alls, säger hon i intervjun med Svenska Dagbladet samtidigt som hon skrattar och tillägger:

– Kanske är jag långväga bortrest under hela säsongen.

victorias ord serien om kungafamiljen

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons