Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Kronprinsessans stil imponerar på amerikanerna

11 sep, 2020 
AvElin Jonsson
Kronprinsessans stil chockar amerikanerna.
Kronprinsessan Victorias avslappnade stil under sitt senaste fjälläventyr imponerade hela vägen ner till USA. Där hon nu pryder löpsedlar med rubriker som: ”Hon har bytt ut tiaran mot en baseballkeps!”.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

10 Beauty hacks- som fungerar på riktigtBrand logo
10 Beauty hacks- som fungerar på riktigt

När sommaren övergår till höst hör det till sedvanlig tradition att kronprinsessan Victoria kliver i vandrarkängorna och ger sig ut på hajk i fjällen. För att vandra det gillar vår kronprinsessa, och under helgen som var – var det dags igen. Med sig under armen hade hon sin kära hälft prins Daniel och tillsammans tog de sig igenom den 47 kilometer långa Jämtlandstriangeln.

På kungahusets Instagramkonto ser vi kronprinsessparet i betydligt mer avslappnade kläder än vad de vanligtvis brukar bära under mer formella sammanhang. Kronprinsessan bär en ryggsäck stor som halva henne själv.

”Vandringen gick mellan fjällstationerna Storulvån, Sylarna och Blåhammaren för att därefter avslutas i Storulvån”, meddelar hovet intill bilderna.

Hon byter balklänningen till flannel

Att kronprinsessan Victoria och prins Daniel vandrade runt med gedigen vandringsutrustning, och att Victoria iklädd en casual keps dricker en kopp vatten direkt från bäcken har nu även nått den amerikanska pressen.

Annons

Och jänkarna verkade minst sagt både chockade och imponerade över kronprinsessans avslappnade stil.

– Sveriges kronprinsessa Victoria har bytt sina balkänningar och tiaror mot flannel och en Yankees basebollkeps under sitt senaste äventyr, skriver sajten People och slår fast att de aldrig sett henne så ledigt klädd tidigare.

De lyfter även i texten att det dock inte tillhör ovanligheten att vår kronprinsessa kliver i vandrarkängorna, och nämner förra årets långvandring. Där kronprinsessan Victoria besökte Sveriges alla 25 landskap, och med det verkar det onekligen som att vår tronarvinges stil inspirerat ända bort till Staterna.

I hovets Instagrampublicering passade de även på att i kronprinsessparets vägnar tacka den turistförening och dess medarbetar som sprider kunskap om allemansrätten och tillgängliggör den svenska naturen för alla.

Foto: TT

LÄS MER:

Kronprinsessan Victoria i svensk design 2020

Drottning Silvia om att låna ut kläder till kronprinsessan Victoria: ”Fint”

H.K.H. Kronprinsessan Victoria öppnar Stockholm Fashion Week!

Annons